Grupos juveniles violentos

Páginas: 3 (739 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2014
La formació dels grups juvenils violents es pot explicar mitjançant diverses teories, entre les quals es troben la de la desviació, la de l’associació diferencial, la de les subcultures, de ladesigualtat d’oportunitats i la de la frustració.

Totes elles conclouen en una sèrie de factors determinants en la decisió final. A saber: factors socials com són la família i l’educació. En primer lloc,la família juga un paper fonamental, ja que els integrants d’una colla solen procedir de llars desestructurades on les seves necessitats materials i/o afectives no són correctament ateses pel adequatdesenvolupament del jove. En segon lloc, l’educació ha d’oferir a l’individu els valors i les aptituds necessàries per a contribuir al desenvolupament personal i evitar caure en conductes desviades.Factors econòmics: la pobresa i la desocupació. En primer lloc, la pobresa és la causa que els joves estiguin mancats de béns de consum, alguns d’ells bàsics per a la seva subsistència. Per pal•liaraquests dèficits els joves s’integren en una banda i busquen aconseguir diners de forma fàcil i ràpida mitjançant robatoris, tràfic de drogues i altres delictes. En segon lloc, la desocupaciócomplementa la pobresa impedint aconseguir de forma lícita els objectius prefixats, la qual cosa pot impulsar als joves a la delinqüència.

La subcultura criminal dels grups juvenils violents actua com areacció de certes minories marginades, pertanyents a classes socials desfavorides, per donar sortida a l'ansietat i frustració que pateixen al no poder participar, per mitjans legítims, de lesoportunitats que teòricament la societat ofereix a tothom per igual. Aquest és el cas de Carlos, protagonista del documental, els qual seguint els patrons esmentats anteriorment va ingressar en una banda, o“mara” com a popularment se les coneix a centreamèrica, com a resposta a una situació socioeconòmica i emocional nefasta. Provinent d’una zona desfavorida, d’una família on manca la figura patriarcal,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grupos Juveniles
  • Grupos Juveniles
  • Grupos juveniles
  • Grupos Juveniles
  • Grupos juveniles
  • Grupo Juvenil
  • Etapas Por Las Que Pasa Un Grupo Juvenil
  • Participacion juvenil en grupos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS