Guerra De Corea

Páginas: 4 (812 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2015
Guerra de Corea





Mario Guevara
1r Bat. A
INS Altafulla
-Què va ser?
Va ser un conflicte que va enfrontar els règims del nord (República Popular Democràtica de Corea) i el sud (República deCorea) de Corea. Va durar de l’any 1950 al 1953.
Es pot considerar una guerra civil, també es considera una guerra interna de la Guerra Freda, degut a les intervencions dels Estats Units i l’URSS a lapenínsula.
Després de la Segona Guerra Mundial el país va quedar dividit, els soviètics van ajudar al nord i els americans al sud.
Corea del Sud també comptava amb l’ajuda de l’ONU i Corea del Nordrebia suport de la Xina. Abans de la Segona Guerra Mundial, la península havia estat ocupada pel Japó, però va passar a mans dels aliats.
El 1948, amb el fracàs de les eleccions democràtiques lliureses va accentuar la tensió entre els dos països i el nord va establir un govern comunista. Encara que hi va haver negociacions per la reunificació de Corea, la tensió es va incrementar degut a lesbatalles al Paral·lel 38 (frontera entre les dues Corees). La tensió total va esclatar amb la invasió de Corea del Nord a Corea del Sud l’any 1950, això va suposar el primer conflicte armat seriós dela Guerra Freda.

-Antecedents
Corea era des de principis de segle una colònia sotmesa al domini directe del Japó, una situació que va canviar amb la Segona Guerra Mundial, en la Conferència delCaire de 1943 es va decidir la retirada de Corea perquè aquesta pogués organitzar un govern autònom, però quan el país va ser alliberat l'URSS va penetrar pel nord, i els Estats Units pel sud. Els dosexèrcits no es fiaven l'un de l'altre i es negaven a retirar-se, i van acceptar el paral·lel 38 com la frontera natural que dividiria el país en dues zones d'influència. 
Els nord-americans, temerososque els comunistes entrassin a Seül, van mantenir al sud l'estructura administrativa japonesa, i van donar suport a Syngman Rhee. Aquest es va instal·lar al poder de la Corea del Sud amb tendències...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra De Corea
  • La guerra de Corea
  • guerra de corea
  • GUERRA DE COREA
  • Guerra de corea
  • La Guerra De Corea
  • guerra de corea
  • corea y la guerra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS