Guerra y Paz

Páginas: 4 (867 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2013
CAPÍTOL 4
El IMPERI S'ESTÉN MAS I MAS
Els imperis coneguts com ell: Espanyol en el S. XVI i S.XVII, o en Britànic S.XIX I XX, no tenen comparació amb el dels EUA
Els mercats globals i fins i toteconomies senceres es transmeten amb una velocitat impensable. La tecnologia constantment canviant exerceix una enorme influència en l'economia i sobretot en la força militar.
Fins molt recentment laqüestió de la mida no era important, però ara per més ric i avançat tecnològicament que sigui el país, no es pot convertir en potència. Una novetat clau del projecte imperial dels EUA, és que elsaltres imperis sabien que no eren únics i cap pretenia la dominació global. Per exemple L'Estat Soviètic en el seu moment podia somiar amb un món transformat, però els seus dirigents sabien que unadominació global estava fora del seu abast.
Diferències entre l'Imperi dels EUA amb altres imperis.
EUA és un país geogràficament molt gran amb una població molt basta, per les il • limitada migració.Mai a practicat el colonialisme, a diferència de l'imperi Britànic, el seu s'ha basat de manera decisiva en una política d'intervenció armada.
Les seves diferències en l'estructura d'estat i laideologia:
L'Imperi Britànic estava al servei dels britànics, sense pretensions d'universalisme, en canvi EUA és una potència nascuda d'una revolució universalista, pel que manté la creença que la resta delmón hauria de seguir el seu exemple o fins i tot que hauria de contribuir a alliberar a la resta del món, creu que està fent un favor al món.
Comparant-ho amb l'Imperi de la Gran Bretanya, aquest,era el taller del món, importava matèries primeres i les transformava en productes industrials, després que deixo ser el taller del món, es va convertir en el centre financer global. En canvi EUA, laseva economia està basat en la protecció de les indústries autòctones, quan la indústria dels EUA es impuls a escala global va començar a convenir més el lliure comerç, però avui dia la seva economia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La guerra y la paz
  • La Guerra Y La Paz
  • La Guerra y la Paz.
  • DE LA GUERRA A LA PAZ
  • Guerra y paz.
  • Guerra y paz
  • paz y guerra
  • Paz y guerra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS