Guion Resenya

Páginas: 4 (918 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2012
LA RESSENYA BIBLIOGRÀFICA: LA CRÍTICA DE LLIBRES

La ressenya és una publicació breu que dóna compte globalment d'un llibre, un article o un material en suport no imprès publicats recentment, i enfa un examen crític. Les ressenyes solen ser una secció habitual en revistes especialitzades o poden aparèixer en revistes dedicades a publicar-les exclusivament. (També hi ha publicacions queinformen de totes les ressenyes publicades sobre una especialitat, sense reproduir-les.)

Per bé que la ressenya ha d'atendre fonamentalment el contingut del text comentat, l'autor no ha de deixar devalorar el producte ressenyat com a forma d'oferir i d'organitzar la informació. Es pot comentar, doncs, per exemple, com està estructurat el text, o la presència de certes parts de l'obra (pròleg, epíleg,notes, bibliografia, gràfics, il·lustracions, etc.) i el seu grau d'adequació.

La ressenya té dues parts estables, l'encapçalament i la signatura, i una altra, el cos de l'escrit, la redacció dela qual presenta una gran llibertat compositiva. El cos es presenta normalment sense divisions i sense notes, i pot tenir els components següents:

1. Introducció
2. Resum
3.Comentari crític
1. Orientació explicativa
2. Orientació crítica
4. Conclusions

L'encapçalament de la ressenya dóna les dades bàsiques de l'obra, d'acord amb diversos criteris, quecomentem més avall.

La introducció —no obligatòria, ja que la ressenya pot començar in media res— sol ser un paràgraf de funció fàtica, que estableix el canal de comunicació amb el lector i provad'atraure'l. Es tracta d'unes paraules inicials que solen tenir una funció de localització. La introducció és un lloc apropiat, per exemple, per a comentar les circumstàncies de l'aparició o de larecepció de l'obra, la seva actualitat o oportunitat, la relació de l'obra amb les anteriors del mateix autor, la política editorial que ha permès publicar-la, etc.

El resum és una part imprescindible...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resenya
  • Resenya
  • resenya
  • Valenciano resenya
  • Resenya MATEO
  • resenya
  • reseny
  • Resenya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS