Resenya

Páginas: 4 (766 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
PEDRO CARRILLO CASELLES
1r d’Estudis Anglesos
Universitat d’Alacant

PASTOR, Lluís. Si un lleó entrés en uns grans magatzems. Descobreix els paranys de la comunicació. Badalona: AraLlibre,2010. 158p.

Periodista. Doctor en Periodisme per la Universitat Ramon Llull, director dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació a la UOC, i professor de Retòrica de la Comunicació ide Llengua Espanyola a la FCC Blanquerna.

L'obra objecto d'aquesta ressenya té la intenció de fer-nos comprendre una mica millor els secrets del llenguatge. En un món com l'actual, en el qualse'ns asfixia constantment amb una gran quantitat d'informació, hem d'establir les bases per canalitzar de manera eficaç tota aquesta informació i per tant cal adoptar una postura crítica abans d’acceptarel que veiem o sentim. L'obra per tant parla dels paradigmes del llenguatge i de les intencions comunicatives que s'amaguen sota el perspicaç ús del llenguatge.

Aquest tema es reflecteix enl'actualitat amb més força que mai, ja que vivim en la qual molts criden "l'era de la informació". Existeixen multitud d'obres i investigacions que intenten llançar una mica de claredat sobre el pensamentque tracten d'imposar-nos. Un exemple molt clar ho trobem en l'obra del gran pensador italià Giovanni Sartori "Homo videns, La societat teledirigida", en la qual s'examina l'evolució de l'Homo sapiens,com a producte de la cultura escrita, al Homo videns, com a mer consumidor passiu de la cultura.

El tema de l'obra que estem analitzant gira entorn d'una mateixa idea, que no és una altra que laforça i el poder que té el llenguatge per fer-nos veure la realitat des de diferents angles. D'altra banda podem dir que l'obra convida al lector a adoptar un paper crític enfront de la "realitat" quese'ns mostra. No devem oblidar que avui dia, vivim en una societat molt mediatitzada, en la qual diàriament sofrim un continu bombardeig d'informació que paradoxalment tendeix a convertir-se en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resenya
  • resenya
  • Valenciano resenya
  • Resenya MATEO
  • Guion Resenya
  • resenya
  • reseny
  • Resenya Hisòria 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS