Habilidades Sociales

Páginas: 7 (1536 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2014
LLIBERTAT EMOCIONAL, FERRAN SALMURI

Capítol1.1 : L’autoestima
La exposició primerament, va començar amb una dinàmica. Aquesta dinàmica consistia en que primer es feia una repartició de papers, i nosaltres mateixes havíem de separar-ho en dos.
Per un costat havíem de posar quan i per què teníem la autoestima baixa, i en l’altre quan i per què teníem l’autoestima alta.
Al terminar d’apuntaren el paper el que se’ns demanava, vam posar en comú les coses que havia escrit cada companya de classe, justificant perquè havia sigut així, i alhora coneixent i esbrinant què crèiem que era l’autoestima.
Com un bon amic em va dir al seu dia: “para estar bien con los demás, primero tienes que estar bien tú, contigo misma” i així va ser, vam veure que l’ autoestima estava molt lligada a lafelicitat però que no depenia de ningú, sinó de nosaltres mateixos.
Per això, com que l’ autoestima alta està en les nostres mans, cal adonar-se del nostre potencial i del que no és tant potent i caldria ser-ho, i anar millorant-lo dia a dia, perquè per la nostra futura feina com educadores, és molt important una autoestima equilibrada.
Cal saber diferenciar quan estem amb els infants, de quan estemamb els nostres familiars o podem tenir un problema.
És una feina difícil arribar a aquest equilibri, però si de mica en mica vas treballant-ho podràs arribar a ser més equilibrada amb tu mateixa i amb la resta de persones.
Sempre, com hem dit anteriorment, cal mirar pel nostre bé, i per la nostra felicitat abans de tot, però si a més podem compartir-la i expressar-la amb la resta, perquè aquestad’una forma o una altra s’acabi “contagiant” això que ens guanyem!

Exposició Jacqueline i Sandra
Capítol 1.2 : Compartim Les Emocions
La exposició va començar amb la repartició de quatre cartolines de diferents colors a cadascuna de nosaltres.
Amb la projecció d’un power point, amb imatges i diferents sentiments i emocions, cadascun d’un color, havíem d’aixecar la targeta del color que enstransmetis l fotografia, d’acord amb la paraula que portava el color de la targeta que aixecàvem.
Una vegada això, cadascuna de nosaltres, o en petits grups del mateix color explicàvem i justificàvem el perquè havíem escollir aquell color relacionat a aquell sentiment o emoció.
En la segona part de la sessió,van sortir tres voluntàries, a explicar tres anècdotes relacionades amb la ràbia, latristesa i l’ amor.
Amb aquestes anècdotes ens vam adonar que és molt important empatitzar amb la resta de persones, no per una situació de tristesa, sinó també de felicitat i que això és molt important com a futures educadores perquè ens puguem posar a la pell dels infants o les famílies molts cops, com també de l’ equip educatiu en la presa de decisions.
És així com hem de saber controlar lesnostres emocions per saber portar una salut psicològica, adequada, i que els temes de fora de l’escola no ens afectin com no deuen.
Amb aquesta dinàmica m’he adonat que qualsevol persona amb un caràcter o un altre pot posar-se en el lloc d’un altre i pensar com es pot arribar a sentir aquest, però que no cal que tots sentim o pensem el mateix al veure una fotografia, per tant s’ha d’arribar acomprendre que cadascú pot tenir sentiments diferents al d’un propi.
Però mai hem d’oblidar que cadascú és lliure de sentir com aquesta persona vulgui, i no és ni millor ni pitjor, és així com gràcies a aquesta activitat ens hem pogut conèixer totes una miqueta més, tant pels sentiments com per la manera de pensar.
Penso que aquests exercicis són bons exercicis de grup, que ens ajuden una mica més atotes, a sentir i pensar d’una altra manera, i no solament individual, com moltes poden estar acostumades.

Exposició Erica, Raquel i Lidia
Capítol 2: Temperem L’ ànima
L’ exposició va començar amb l’escolta d’una audició, on primerament ens van demanar que tanquéssim els ulls i ens relaxéssim.
És un mica complicat relaxar-te en un ambient amb tanta gent, i quan fa mig minut no ho...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Habilidades Sociales
  • habilidades sociales
  • habilidades sociales
  • Habilidades sociales
  • Habilidades sociales
  • las habilidades sociales
  • Habilidades sociales
  • habilidades sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS