Hamlet

Páginas: 7 (1544 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2011
ACTE I
El primer acte es compon de tretze escenes. En les quals se'ns presenta a alguns dels personatges: Hamlet, Claudi, Gertrudis, L'ombra del rei Hamlet, Poloni, Laertes, Ofèlia, Horaci, Voltimán, Corneli, Marcelo i Bernat. Aquesta escena comença amb la conversa entre els guàrdies i l'íntim amic de Hamlet, Horaci. Després confirmar aquest les increïbles històries de l'aparició d'un espectre aimatge i semblança del pare de Hamlet, el ja anterior rei de Dinamarca, decideixen explicar-ho a Hamlet perquè aquest obre com ell cregui convenient. Fins odis de Poloni, sommelier de corps, i Laertes, fill de Poloni, arriba l'amor que Hamlet sent per Ofèlia, filla i germana d'aquests espectivament, i intenten posar fi al possible amor existent entre tots dos. En aquest acte, també s'aprecia elmalestar que sent Hamlet davant la primerenca casament de la seva vídua mare, la reina, amb el seu oncle, tan sols un mes després de la mort accidental del seu pare, l'antic rei de Dinamarca. Hamlet decideix anar a l'esplanada on ha aparegut l'esperit amb l'aspecte del seu pare; aquest torna a aparèixer i convida a Hamlet a parlar en privat sense la presència d'Horacio i Marcelo, Hamlet accepta iel espectre li revela que no li va donar mort una serp, sinó el verí que el seu oncle, ara rei, li va subministrar. Aquest assassinat mereixia venjança, mereixia la mort del marit de la reina, Claudio i només quan aquesta es produeix l'esperit del pare de Hamlet descansaria en pau. S'aprecia ja en aquest primer acte el principi de la tragèdia i l'objectiu al voltant del qual gira l'obra: lavenjança per part de Hamlet, de la mort del seu pare.

ACTE II
Aquest acte es compon d'onze escenes, serveix de nexe entre el I i III acte. Aquí apareixen al costat dels personatges anteriors: Reinaldo, Ricardo, Guillem i els quatre còmics.Poloni s'envia Reinaldo a descobrir si el seu fill és objecte de comentari per part dels que l'envolten com conseqüència d'algun tipus de vici. Aquest acte mostra lapreocupació per part de tots de la bogeria en què està sumida Hamlet, això és el cos central del II acte, la bogeria i el deliri de Hamlet que no pot suportar la idea que el rei sigui el seu oncle, s'hagi casat amb la seva mare un mes després de la mort del seu pare, assassinat pel seu propi oncle.El rei i la reina tracten de descobrir la causa de la bogeria, per al que porten a dos amics de launiversitat de Hamlet: Rosencrantz i Guildenstern.
Són contractats uns còmics amb la missió d'animar a Hamlet i treure-li de la profunda depressió en què està sumit i això dóna peu al III acte.
ACTE III
Aquest tercer acte es divideix en vint escenes. Comença amb la trobada preparat a mans del rei i Poloni entre Hamlet, nebot d'aquest i Ofèlia filla de Poloni, que intenta descobrir si el principide la bogeria de Hamlet, és el rebuig per part d'Ofèlia. Després d'aquest el rei s'adona que no és aquest el mal de la seva bogeria, i adverteix que encara que Hamlet delira seus deliris tenen algun sentit que ell ignora. Més tard es desenvolupa el cos central del tercer acte, la representació a mans dels còmics, de l'obra que Hamlet els ha explicat. Aquesta consisteix a narrar els fetsesdevinguts en el regne de dinamarca: L'obra representa com el germà del rei assassina a aquest i es casa amb la reina, el rei mort d'ira i de por a parts iguals, mana cancel lar l'obra. Això confirma Hamlet i Horaci ho narrat per l'espectre. Davant la revelació del seu acte, Claudi es auto compadeix i decideix pregar, al que Hamlet veu la seva oportunitat de complir la venjança; decideix que resant no ésel moment de complir la venjança i opta per endarrerir la seva acte.
És anomenat per la reina per parlar de l'assumpte que tant a molestat al rei i de la seva estranya actitud a partir de la mort del seu pare. Hamlet s'enfurisma davant la posició de la reina i aquesta se sent amenaçada i crits de socors alerta Polonio, el qual revela la seva posició, espiant després dels tapissos, a Hamlet, i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hamlet
  • Hamlet
  • HAMLET
  • Hamlet
  • hamlet
  • Hamlet
  • hamlet
  • Hamlet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS