Haus ♥

Páginas: 7 (1675 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2014
1.-EDAT ANTIGA
Aquesta etapa va des de el descobriment dels primers escrits fins al 476 d.c (caiguda de l'imperi Romà).
Després de la mort i resurreció de Jesús. L'esdeveniment més important és la pentacosta, l'avinguda de l'esperit sant i el començament de l'Esglèsia.
Els primers escrits que conservem d'aquella època són les cartes del Nou Testament i més tard els evangelis. L'intenció delsevangelistes és donar conèixer la vida i el missatge de Jesús, donar testimoni de la seva fe, convidar a tothom a creure a Jesús, etc.

2.-EDAT MITJANA
Va des del 476 d.C fins al 1492, moment en que Colom descobreix Amèrica. L’edat mitjana dura 10 segles i és l’època dels cavallers, dels castells i de les fortaleses.

3.-EDAT MODERNA
Aquesta etapa va del 1492, moment en que Colom descobreixAmèrica, fins al 1789 (moment de la revolució francesa). Aquesta és l’època dels descobriments que ajuden a navegar (mapes, brúixola i caravel·les).

3.1.-LA VIDA A L'ESGLÈSIA:
-LA NOVA ERA
Nova situació econòmica:
Els homes vivien de la possessió i el conreu de les terres. Les classse socials estaven més dividides. Apareix la banca, els interessos i prèstec de diners.
Nova situaciópolítica:
Es consoliden les monarquies fortes i centralitzadores. Les institucions que controlava el rei passen a segon rang, es fan menys importants. L’estat s’enforteix amb un exèrcit pròpi i una economia més sòlida.
3.2.-ELS PAPES I EL RENAIXEMENT:
Els papers residien al Vaticà. Els papers de la Renaixença van donar el poder i riquesa que actualment podem veure i encara es conserva. Els papersde la primera meitat del segle XV van viure preocupats per l’amenaça dels Turcs i les heretgies que sorgien a Europa. Al final els Turcs conqueriren Constantinoble al 1453 i les heretgies presidiren a França i Alemanya. Els papes de la segona meitat del segle XV només van preocupar-se dels seus interessos personals temporals. Eren grans amants mecenes de l’art i van aconseguir desplaçar el centredel Renaixement artístic de Florència a Roma.

3.3.-PRIMERES VEUS PER A UNA REFORMA:
El canvi de valors i la crisi intel•lectual i moral que va comportar el Renaixament trobarem una Església en que l’autoritat de la qual estava desprestigiada i afeblida; i aquesta no va saber donar resposta als interrogants i necessitats de la fe dels homes del seu temps.
Van sorgir veus crítiques amb granpoder de convocatòria entre les masses descontentes. Alguns cassos, les crítiques van estendre arribant a negar veritats importants en la vida del cristià. Es passava fàcilment de la crítica a l’heretgia. Van anar preparant la ruptura protestant.

3.4.-L’HUMANISME CRISTIÀ:
El canvi de pensament i de la cultura que va produir el Renaixement no va produir un fenomen d’ateisme o d’allunyament dela religió, sinó una nova visió del missatge cristià, de l’home i de la seva relació amb Déu.
La darrera part de l’Edat Mitjana havia deixat la vida cristiana alimentada d’una sèria de pràctiques externes en les quals va més del costum social que el compromís personal.
-Es desenrotlla una fe recolzada en tota mena de pràctiques de petat i devoció, algunes de les quals no estaven gaire llunyde la superstició.
-Les croades, les guerres, la pesta i altres calamitat, van sumir la gent en una autèntica obsessió per la salvació. La fi de l’Edat Mitjana és l’època de les famoses “danses de la mort” i es multipliquen les obres per guanyar mèrits.
Potser tot això va prepara el terreny perquè l’home es girés a èpoques millors, temps d’esplendor.
El Renaixement porta la possibilitat decomprendre d’una altra manera l’home i, al costat d’un humanisme pagà, sorgeix un humanisme cristià molt fort i no pas exempt de perills per a la fe. L’humanisme cristià es caracteritza per:
-Un retorn a les fonts, ala bíblia i als grans textos de la tradició dels sants Pares.
-Una confiança enorme en l’home individual, ens les seves possibilitats i en la seva llibertat. La llibertat és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Impresionismo (Hauser)
  • Hauser foods
  • Hauser Y La Arquitectura
  • "Kaspar Hauser".
  • homero haus
  • Resumen Hauser
  • Nathur hause
  • Hauser y el barroco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS