Henry Moore

Páginas: 11 (2521 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2013
HENRY MOORE

Va neixer a Castleford, 30 de juliol del 1898 i va morir el 31 d'Agost del 1986Escultor britànic que va començar els seus estudis artístics a Leeds després de combatre en la Primera Guerra Mundial i el 1919 va ingressar al Royal College of Art amb una beca. El seuinterès per l'escultura arcaica i clàssica el va portar al British Museum i va viatjar per Itàlia, França i Espanya. Va ser professor de l'Escola d'Art de Chelsea de 1932 a 1939.

En aquesta època tenia ja un estudi propi que caracteritzaria la seva trajectòria artística . Rebutjava la recerca de la bellesa a l'estil dels clàssics o del Renaixement i en les seves obres buscava tan solsl'expressió d'una energia interior. Des de 1930 , la figura jacent i la maternitat es van configurar com els seus dos temes preferits als quals es van afegir més tard les petites caps i els grups familiars.

Al 1934, Moore va començar a excavar cavitats en els materials i a partir de 1940, cavitats i masses posseeixienpràcticament la mateixa importància, en una recerca de complementarietat entre forma i espai. El Premi Internacional d'Escultura de la Biennal de Venècia el va projectar a nivell internacional i va rebre innombrables encàrrecs, molts d'ells per a exteriors, el que li va portar a augmentar la mida de les seves obres.Va neixer a Castleford, 30 de juliol del 1898 i va morir el 31 d'Agost del 1986Escultorbritànic que va començar els seus estudis artístics a Leeds després de combatre en la Primera Guerra Mundial i el 1919 va ingressar al Royal College of Art amb una beca. El seu interès per l'escultura arcaica i clàssica el va portar al British Museum i va viatjar per Itàlia, França iEspanya. Va ser professor de l'Escola d'Art de Chelsea de 1932 a 1939.

En aquesta època tenia ja un estudi propi que caracteritzaria la seva trajectòria artística . Rebutjava la recerca de la bellesa a l'estil dels clàssics o del Renaixement i en les seves obres buscava tan sols l'expressió d'una energia interior. Des de1930 , la figura jacent i la maternitat es van configurar com els seus dos temes preferits als quals es van afegir més tard les petites caps i els grups familiars.

Al 1934, Moore va començar a excavar cavitats en els materials i a partir de 1940, cavitats i masses posseeixien pràcticament la mateixa importància, en una recerca de complementarietat entre forma i espai. El Premi Internacionald'Escultura de la Biennal de Venècia el va projectar a nivell internacional i va rebre innombrables encàrrecs, molts d'ells per a exteriors, el que li va portar a augmentar la mida de les seves obres.
Va neixer a Castleford, 30 de juliol del 1898 i va morir el 31 d'Agost del 1986Escultor britànic que va començar els seus estudis artístics a Leeds després de combatre en la Primera Guerra Mundial i el1919 va ingressar al Royal College of Art amb una beca. El seu interès per l'escultura arcaica i clàssica el va portar al British Museum i va viatjar per Itàlia, França i Espanya. Va ser professor de l'Escola d'Art de Chelsea de 1932 a 1939.

En aquesta època tenia ja un estudipropi que caracteritzaria la seva trajectòria artística . Rebutjava la recerca de la bellesa a l'estil dels clàssics o del Renaixement i en les seves obres buscava tan sols l'expressió d'una energia interior. Des de 1930 , la figura jacent i la maternitat es van configurar com els seus dos temes preferits als quals es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Henry Moore
  • Henry moore, el buit i el ple
  • Henry moore
  • Henry moore
  • Henry moore
  • Biografía de Henry Moore
  • Henry spencer moor
  • Henry moore y su influencia del arte precolombino

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS