Hermes Amb Dionís Infant

Páginas: 2 (350 palabras) Publicado: 31 de enero de 2013
Hermes amb Dionís infant
És una escultura exempta de època de transició, és post clàssica. Està feta amb marbre i el seu autor és Praxiteles,un dels escultors més importants d’època clàssica, aquestescultor utilitzava molt el marbre i el va posar de moda per sobre del bronze. De la seva obre destaquen les reproduccions de Afrodita, es coneix a través de copies romanes.

Descripció formal:La figura d’Hermes dempeus, sense el braç dret, amb l’esquerra es repenja a un pilar cobert per una tela, i sosté a Dionís infant. Hi ha un suport transversal per aguantar el pes. L’element mésimportant és l ‘estudi dels volums, i d’utilització del contrapposto, amb el qual dona a l’estàtua una forma de “S” suau invertida, l’anomenada corba praxiteliana, aquesta sinuositat està reforçada amb eltreball delicat dels contorns de la figura. El moviment de Hermes contrasta amb la verticalitat de Dionís i la túnica, la qual està feta amb la tècnica dels draps molls, que dona una idea denaturalitat. Els cabells tractats de manera natural, el rostre i el tors s’allunyen de la forma atlètica del segle anterior.

Temàtica

S’inspira en la mitologia grega, són dos déus, el missatger divíHermes i el déu del vi Dionís.

Segons la tradició Dionís és full de Zeus amb una princesa de Tebes, durant la seva infància va ser perseguit per Hera la esposa gelosa de Zeus, aquesta estàtuarepresenta un moment en el que Hera era molt perillosa i Zeus torna a Dionís a la infantesa i li demana a Hermes que el porti al mot Nisa perquè el cuidessin les ninfes, segurament Hermes estava mostrant untros de raïm a Dionís, ja que és allà on descobreix aquesta fruita.

Segurament aquesta estàtua es trobava al temple d’Hera a Olímpia. Segurament es va fer per commemorar la pau entre les polis Elis iArcàdia que tenien aquests deus com a patrons.


Models i influències

Es va inspirà en el cànon de Policlet. És un pas a època hel·lenística. Influencia a Lisip i Escopes i després al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hermes Amb Dionis Infant
  • Hermes amb Dionís Infant
  • Estatua Hermes Amb Dionís Infant
  • Hermes amb el nen Dionis
  • Hermes amb Dionís
  • 03 Hermes Amb Dioni S Infant 51
  • Prax Steles Hermes Amb Dion S Infant
  • Hermes con Dioniso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS