hermes

Páginas: 3 (702 palabras) Publicado: 21 de enero de 2015
HERMES – MERCURI
Hermes, en llatí Mercuri es el fill del déu Zeus i de la deessa de segona categoria Maia. Déu grec del comerç, de la fecunditat i dels morts. Protector de comerciants i pastors.Missatger dels déus. Se'l considera missatger dels déus. A més, se li coneix com a déu de les arts, de l'habilitat. Porta la sort i de l'abundància. És entabanador, protector dels lladres, ple depicardia. Només néixer robar les armes de diversos déus, i el ramat del seu germà Apol·lo, amb el qual es va conciliar lliurant una lira que acabava d'inventar.
Se li representa jove i rialler. De caràcterconciliador. Porta una gorra i unes sandàlies alades, i el caduqueu, que és un ceptre d'or amb dues serps enroscades i que en la seva part superior té dues ales. Se li atribueix a aquest ceptre queinfonia el somni.



Aquest, va tenir 6 fills:
PAN: Fill de Hermes i una de les seves filles. Era el déu dels pastors i dels ramats, també de la fertilitat i de la sexualitat masculinadesenfrenada. A més a més és el déu salvatge, el déu dels boscos i els llocs naturals on els humans no hi hem actuat.
HERMAFRODITA: Fill/a d’Hermes i Afrodita. Ésser de doble sexe amb el cap, pit i cos defemella i les parts sexuals d'home.

TIQUÉ: També coneguda com fortuna.


ABDEROS: fou el fill d'Hermes, i favorit d'Hèracles que suposadament va fundar la ciutat d'Abdera en honor seu.

AUTÒLIC:fou un heroi, fill d'Hermes i de Quíone. Fou el mestre de lluita d’Hèracles i participà en l'expedició dels argonautes. Destacà també com a lladre, i tenia una habilitat especial per transformar elbotí fent-lo irreconeixible.
ANGELIA.



NAIXAMENT I MITE DE LA TORTUGA I LA LIRA:
Hermes va néixer a la muntanya Cileno a Arcàdia. Aquesta història s'explica en l'Himne a Hermes, atribuïtdubtosament a Homer. La seva mare, Maia, havia quedat secretament embarassada d'una aventura amorosa amb Zeus. Maia va embolicar a l'infant en mantes però Hermes va escapar quan ella dormia.
Hermes va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hermes
  • Herma
  • hermes
  • Hermés
  • Hermes
  • Herme
  • hermes
  • hermes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS