hipatia

Páginas: 4 (815 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2014
El titol tracta de la veritat racional que es aquella veritat que es pot comprovai i es vertadera a la veritat revelada, que es aquella que es la veritat que pensa cadascú, la que cadascu pensa quees la correcta.
No ho se
No ho trobe
Hipàtia va néixer a Alexandria el 370 i va morir el 415, es considera la primera dona que va contribuir amb les matemàtiques ja que en aquell temps les donestenien poques opcions i eren tractades com una propietat, Hipàtia es va moure lliurement i deseixidament pels dominis tradicionals dels homes. Ella era una dona oberta a tot el que el seu pare li vaensenyar i així es com la va educar,és a dir que li va transmetre tot el que sabia de les matemàtiques, l’astronomia i la filosofia.
El seu pare era filòsof i matemàtic de l’època, va ser el mestred’Hipatia des de que era petita.
Hipàtia va posar la seva casa com a lloc per poder ensenyar el que ella sabia. A part de tot això Hipàtia també es va interessar per la tecnologia i la mecànica.L’arquebisbe d’Alexandria, la menyspreava a causa de la seva estreta amistat amb el governador romà, i perquè ella era símbol d’aprenentatge i ciència, que l’església identificava en gran mesura amb elpaganisme. Hipàtia va ser considerada la millor matemàtica del món Greco-romà.
Però la seva situació va ser molt perillosa en aquella ciutat cristiana, ja que ella era pagana. Algunes persones que erenpaganes es vàren fer cristianes, però Hipàtia no volia ser cristiana, i va ser per els seus enemics una bruixa perillosa. En la quaresma, en març del 415, acusada de conspirar contra el patriarca cristiàd’ Alexandria, va ser assassinada. La mort d’Hypatia va marcar la fi de l’ensenyament de Plató, no solament a Alexandria sinó a la resta de l’imperi, l’Església va aconseguir debilitar l’interès perles ciències i la Història va anar entrant en l’obscurantisme.
Una de les característiques essencials de l'ésser humà és la seva capacitat per a fer-se preguntes i haver de trobar una resposta....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hipatia
  • Hipatia
  • Hipatia
  • Hipatia
  • Hipatia
  • Hipatia
  • Hipátia
  • Hipatia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS