història de miami

Páginas: 3 (519 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2013
HISTÒRIA

Miami és una ciutat nord-americana situada a la part sud-est de Florida al voltant del riu Miami. És la seu del comtat de Miami-Dade. Va ser fundada el 28 de juliol de 1896 i segons elcens de 2009 compta amb una població de 433.136, la seva àrea metropolitana engloba més de 5,4 milions d'habitants, el que la converteix en la setena més gran dels Estats Units.

Quan va arribarJuan Ponce de León a l'àrea que actualment correspon a Miami, a la recerca de la «font de la joventut», es va trobar amb una enlluernadora varietat d'indígenes. En 1567, amb Pedro Menéndez d'Avilés, esconsolida la presència espanyola a la regió però després de les successives guerres, el territori va ser abandonat pels espanyols.
En 1891, una vídua adinerada anomenada Julia Tuttle es va mudar a laFlorida i va comprar 640 acres de terra a la riba nord del riu Miami. Temps després, Tuttle va convèncer al acabalat constructor de ferrocarrils Henry Flagler perquè estengués la línia del ferrocarrilfins a Miami, per construir un luxós hotel i per aixecar un nou poblat. El resultat va ser la fundació de la ciutat, en 1896.

Com a conseqüència d'aquests esdeveniments, milers de persones vanarribar a Florida. Ja per llavors, en els inicis de la ciutat, la població era diversa, persones de diferents cultures, de diferents parts del món, van arribar a la nova ciutat.

L'especulació del sòlva ser frenada pel destructiu huracà de 1926 que, a més de matar més de 200 persones va deixar almenys 25.000 persones sense habitatge i va causar danys per valor de diversos milions de dòlars, aixòva portar a Miami una profunda depressió econòmica, però no va romandre malament per molt temps i va aconseguir sortir de la depressió del 1929 abans que la resta de la nació, en part gràcies a laindústria de l'aviació.

Quan la Revolució Cubana va prendre el poder el 1959 , la història de Miami va tenir un gir inesperat : en només una dècada , més 400.000 cubans van arribar a Miami . Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miami
  • Miamia
  • miamia
  • MIAMI
  • miami
  • Miami
  • Bodas En Miami
  • Miami densa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS