Història de l art 2n Lliurament

Páginas: 2 (342 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2015
L'exercici serà ben senzill. Només has de dir com podem veure (o no) en aquesta escultura les característiques indicades al material d'estudi que apareixen a la pregunta 6 del qüestionari anterior.També pots afegir altres trets esmentats al material d'estudi (només aquests) si els trobes a la imatge. S'ha d'assenyalar també les raons per situar-la al període clàssic o hel·lenístic. Ladescripció ha de ser sempre referida al que estem veient i el més acurada que sigui possible.

En el següent fris que pertany a l'obra “Altar de Zeus a Pèrgam”, hi apareix la deesa Atena, que estira els cabellsdel gegant Alcineu, amb la finalitat que no toqui terra, ja que si el toca es torna invencible. La mare del gegant Gea “Terra”, amb llastimosa expressió en els ulls suplica a Atena que perdoni lavida al seu fill.

Els personatges semblen presa del furor, atacats d'histèria col·lectiva. Les expressions facials són molt realistes, en què hi podem apreciar l'expressivitat i les emocions(patetisme). Les figures estan completament retorçades, en les quals s'hi aprecia un ritme violent i convulsiu. Els cossos que apareixen al fris no són cossos ideals. Els personatges apareixen en tensió, i lesseves vestidures estan desplegades en totes direccions, com si fossin sacsejats per vents huracanats. Tot el moviment és completament exacerbat, brusc. Les clares diagonals que marquen els cossos, elritme frenètic i nerviós del gegant que contrasta amb la figura tensa d'Atena i el contrast d'entre els plecs de la roba i el gegant són un clar exponent de la nova estàtica hel·lenística.

El fris quepodem observar el situem dins del període hel·lenístic. Les raons per situar aquesta escultura dins de l'etapa hel·lenística hi trobem:

Figures en moviment. Apareixen els efectes sorprenents idramàtics. La composició s'organitza en diagonals, piràmides i formes complexes que no són observables d'un sol cop de vista.
Es representen cossos que no són ideals.
S'introdueixen l'expressivitat i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Webs Història De L Art
  • COMENTARI HISTÒRIA DE L ART ANAVYSOS
  • Història del Art
  • Història De L Art 2
  • HISTORIA DE L ART COMENTARIS
  • HISTORIA DE L ART
  • Història de l' art
  • historia de cataluña 3er lliurament

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS