historia de cataluña 3er lliurament

Páginas: 3 (634 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2014
1.a- La tendència alcista comença aparti del any 700 fins el 1300. Això ho va produir el increment de la producció agrícola, la gent estava millor alimentada i pertant era mes resistent a lesmalalties.
1.b- el màxim històric es cap al any 1300 amb 73 milions de habitans.
1.c- El creixement torna a caure desde el 1300 al 1400 mes o menys, per culpa de les recens guerres i la baixada de lescollites la fam va tornar a arribar i amb ella les malalties, el moment mes dur va ser al 1347 quan la pesta negre va matar a milions de persones que en aquell moment estaven molt mal alimentats i eramolt fàcil caure amb la enfermetat i morir.
2- La crisis va ser causa de les males collites que sumant l’increment de la població no tenien prou menjar per a tots, i també un seguit de gerres van ferminvar molt la població que cada cop era mes dèbil i mes propensa a caure en malalties com la pesta negra, tot això va fer que disminuís la ma d’obra artesanal, agrària, la manca de aliments, l’abandonode les terres de conreu ... tot això va disminuir les rentes senyorials que lo que van fer es pujar els preus dels aliments,pujar els impostos que va portar a un enduriment de la situació carmesina.Tot això va provocar que hi gasin revoltes urbanes i de campessins amb la reprensió immediata dels senyors, la alta burgesia i els reys.
3.a- La pesta negra va arribar de asia central i va començaral 1347, es propagava per les rates i les puces que les picaven i desprès picaven a altres animals o persones.
3.b- Va arribar de Asia i va entrar a Europa per el sud de Itàlia 1947, a 1948 jaocupava tot Italià, Castella, Aragó, Portugal, franca , Londres, Hongria, Bulgària, practicame’n tot Europa, en el 1949 va passar a Anglaterra i bohèmia i al 1950 va passar al nord d’Europa, Polònia. Ennomes 4 anys es va expandir per tot Europa.
3.c- Esta tot contestat a la pregunta 3.b
4.a- El mecanisme de transmissió era per un vaixell que va arribar ple de mariners amb la infecció del mar mort...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia de cataluña
  • Historia Cataluña
  • Història 1r Lliurament
  • Historia IOC Primer lliurament
  • Historia moderna de cataluña
  • wikipedia historia de cataluña
  • Actividades historia 3er semestre
  • HISTORIA DE 3ER ANIO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS