Història Del Cinema (

Páginas: 5 (1099 palabras) Publicado: 9 de abril de 2012
CINEMA • • •

Intro: Sorgeix en el segle XX, de la confluència de diferents invents o troballes científiques:
• Les emulsions sensibles
• La cambra fosca
• La llanterna màgica
• La persistència de la visió (fenomen phi o moviment estroboscòpic)

Cinema: projecció continuada d’imatges fixes, anomenades fotogrames, fotografiades i després projectades a una velocitat determinada; que alcomençament era de 16 fotogrames per segon i ara de 24 fps.
És un mitjà de masses per excel.lència i la seva influència ha estat tan gran que ha canviat no només gustos i modes, sinó que ha influït en fets socials i polítics i en la mentalitat humana, tant individual com col.lectiva.

És fruit d’un treball col.lectiu en el que col.laboren:
director, guionistes, muntadors, càmeres, il.luminadors,decoradors, músics, actors i tècnics.

Antecedents:
- 360 a C. Antiga Grècia. Plató descriu en el seu llibre La República els moviments de les ombres a la paret produïdes per una foguera.
-Edat mitja. Espectacles d’ombres de Java, que s’escampen a la Xina i l’Índia.
-Meitat del segle XVII. Kircher descriu la llanterna màgica en el seu llibre El meravellós art de la llum i la ombra.
-1789,França. Robertson tècnic de llanterna, espanta als espectadors amb les Fantasmagories.
-1822, França. Daguerre i Bouton presenten un espectacle de canvis de paisatges amb el seu Diorama.
-1824, Anglaterra. Peter Roget, parla de la persistència de la visió.

Descomposició del moviment:
Durant el segle XIX, la tècnica fotogràfica es va desenvolupar fins aconseguir reduir el temps d’exposiciófotogràfica a dècimes de segon. Això va suposar essencial per fotografiar instants d’un moviment i aconseguir així la seva descomposició en fotogrames.

-1872. L’anglès Muybridge amb la fotografia en fases. En 1877 va publicar un llibre amb més de 20.000 fotografies consecutives que descomposaven el moviment de diferents animals i activitats humanes.

Fotografia en moviment:
-1882. E.J. Marey,professor de Fisiologia i Zoologia de Paris, també va analitzar les fases del moviment dels essers vius. Va utilitzar un invent seu: la càmera – revòlver, que disparava 12 fotogrames per segon. En 1888 va col.locar en la seva càmera una pel.lícula fotogràfica contínua (precursora de la pel.lícula cinematogràfica) → cronofotografies.

El Kinetograph:
-1891. EEUU. William Dickson ajudant del’inventor americà Thomas Edison, produí la primera càmera de fotos en moviment. En realitat és una càmera fotogràfica que pot capturar una seqüència d’imatges a gran velocitat.

-1893. Dos anys més tard. Dickson i Edison acaben el Kinetoscope. Aquest aparell servia per veure les imatges capturades amb el Kinetograph . Aquestes màquines primer es trobaven en les fires, més tard s’obren sales especialsde Kinetoscope per tota Amèrica. Les pel.lícules només duraven 20 segons i es podien veure introduint una moneda d’un penic. El sistema de visionat era individual.

-El 1895. Els germans Lumière presenten el seu projector el més de març en una conferència científica. -El 28 de desembre del mateix any fan la primera exhibició cinematogràfica amb públic. La pel.lícula era: Els treballadors sortintde la fàbrica Lumière. Aquests van optar per projectar les seves pel.lícules en una pantalla gran i amb nombrós públic.

EVOLUCIÓ HISTÒRICA DEL CINEMA

Intro: comença de la mà de George Mèlies (mag i ilusionista) que va quedar impressionat amb els treballs dels germans Lumière i va començar les seves experiències. La seva gran aportació al llenguatge del cinema van ser els seus trucs, que esvan desenvolupar amb el temps.

Utilitza la càmera immòbil i manté els esquemes del teatre: el decorat funciona com a escenari i les persones es presenten de cos sencer, entrant i sortint a escena.

El cinema s'independitza del teatre i crea la seva pròpia narrativa, l'escola anglesa de Brigthon es la primera q investiga la progressió narrativa. Primer s'alternen plans generals amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Història Del Cinema Americà
  • Història del cinema nord-americà.
  • Història i evolució del cinema de terror
  • Historia del cinema
  • Historia Contemporania i Cinema
  • cinema
  • cinema
  • cinema

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS