Historia del cinema

Páginas: 8 (1766 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
HISTORIA DEL CINEMA
El pre-cinema
Al segle XIX es troben els tres elements que constituiran el cinema, la persistència de la visió persistència retiniana, la fotografia i la projecció. Pero en faltaven dos mes de fonamentals, la pel·lícula perforada i el mecanisme d’avanç intermitent que la mou.
*la persistència retiniana es el que fa la retina de mantenir la imatge que ha vist unes dècimesde segon a l’ull.
El naixement del cinema. L’època muda
Els germans Lumiere van fer la primera pel·lícula al 1895.les pel·lícules eren extremadament simples amb un únic pla, que enquadrava en acció única, el pla quasi sempre era general.
Georges Mèlies va ser el primer inventor de ficcions, i inventor de trucatges.
A principis de segle XX el cinema ja es considerava una industria.
Seran elsEEUU qui tregui mes profit de l’invent. Edwin Porter inaugura el cinema western, utilitzant el muntatge simultani
*Muntatge simultani o altern es dona quan les escenes passen al mateix temps pero en llocs diferents i acaben convergint.
Guerra de patents
Els productors marxen a Hollywood ja que el clima permetia rodar durant tot l’any, i havia una gran varietat de terreny per rodar.
Abans de192O, la industria americana va adoptar l’estructura que mantindrà durant anys, uns quants estudis grans amb artistes concrets sota contracte i un grup de petits productors independents.
Els mestres del període mut
Griffith va aportar moltes innovacions al cinema en la manera de narrar una pel·lícula, dividia el film en seqüencies, mostrava acciones en paral·lel, canviava l’emplaçament i l’anglede la càmera, variava els plans, emprava els flash-backs. Griffith va assumir que el muntatge era l’estri expressiu mes important, que no servia nomes pero ordenar seqüencies i plans, sinó també per emocionar l’espectador.
*EL muntatge en paral·lel consisteix a muntar, de forma successiva, fragments de dues o mes escenes que passen en moments o llocs diferents, intercalats entre si amb la inteciod e potenciar un clímax dramàtic. Les escenes no acaben convergint.
El cinema soviètic
Kuleshov va indicar la utilitat i l’eficàcia del muntatge com a eina bàsica de l’art cinematogràfic.
La dècada de 192o va culminar amb pel·lícules famoses de Einstein, Pudovkin, Dziga Vertov, etc..
Les principals característiques del cinema soviètic son
L’exaltació del muntatge com a principal recursestètic, el realisme de les seves imatges amb un to volgudament documental i llunya del artifici propi de Hollywood, la tria de temàtiques revolucionaries i d’exaltació obrerista i patriòtica com a principals línies argumentals, i finalment la incorporació de la massa anònima com a protagonista de les histories que es converteixen en drames corals. Aquest corrent estava en contra de lus creatiu delcinema sonor.
Alguns directors es donen conte de que aquest nou mitja de comunicació de masses també pot servir com a mitja d’expressió dallo mes íntim de l’ésser humà, els seus anhels fantasies ,etc... i a mes expressant-ho amb una estètica d’avantguarda
L’expressionisme alemany
Productes ambientats en escenaris irreals o futuristes. Amb antecedents de la pintura i connectat a lesavantguardes. Les principals característiques de l’expressionisme alemany son predomini antinatural de les ombres sobre la llum, del contrast, les perspectives distorsionades, decorats gòtics, la posada en escena volgudament antirealista per configurar la confusió i l’angoixa que viuen els personatges, lus de la diagonal que a l’expressionisme era la posició adequada a un mon inestable i en continua fugidade la realitat. La mateixa aparença dels actors, gaire fantasmagòrica, mes caricatura dels personatges reals, vestits i maquillats de manera estranya i de forma exagerada. Els personatges acaben convertits en una forma abstracta mes que es confon amb el decorat.
El cinema impressionista
Es va donar a França, i havia de ser pur i no prendre prestat gens del teatre o la literatura. El cinema...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Història Del Cinema (
  • Història Del Cinema Americà
  • Història del cinema nord-americà.
  • Història i evolució del cinema de terror
  • Historia Contemporania i Cinema
  • cinema
  • cinema
  • cinema

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS