història del món contemporani

Páginas: 6 (1489 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2013



HISTÒRIA DEL MÓN CONTEMPORANI:

1-Comentar un text. Jhon Locke: Dos tractats del sobre el govern civil.

Aquest text és un petit fragment del llibre que s’anomena Dos tractats sobre el govern civil (1690), que va ser publicat anònimament i després es va descobrir que era obra de Jhon Locke. Aquesta obra parla de la filosofia política i com s’hauria d’estructurar un Estat.
Amb aquesttext diu que l’home en un estat de naturalesa decideix sotmeteres voluntàriament a la voluntat i al govern d’uns altres, per aconseguir segureta. Busca una llei establerta acceptada coneguda i ferma per poder reconeixer el que és just i el que és injust (poder legislatiu). I amb això es contra posa davant del règim absolutista ja que diu que tota persona que no disposa d’una autoritat a quirecorre continua vivint en un estat natural. També exposa que no pot ser la mateixa persona la que executa el poder legislatiu i l’executiu, i que el poder legislatiu ha de tenir uns límits, que ha de ser igual per a tothom, el legislador no pot sobra passar el poder atorga’t, i que en general no es pot fer res en un govern sense abans tenir el consentiment del poble, és a dir dels ses representants.2-Exercicis pàg.63:

1)Sintetitza:

a) Quines causes van motivar el començament de la Revolució Francesa?
El 1789 el començament de la Revolució, França patia un cert descontentament social, predominava una societat estamentària basada en el privilegi i la desigualtat davant la llei. On se’n beneficiava la monarquia, la noblesa, i el clergat. La burgesia, els camperols.. eren el tercerestament on requeien tots els impostos, i no tenien veu en la política,.
Això va fer que sorgís un mal estar social cada cop més gran i sobretot en la burgesia, que eren el grup social que havia produït el capitalisme comercial i cada cop posseïen més poder econòmic i es crees una oposició davant l’absolutisme.
Per altra banda també existia una gran crisis econòmica de l’Estat, ja que la cortproduïa unes grans despeses, es produïen guerres contínuament, que van provocar que l’Estat quedes arruïnat.
Però principalment els que van passar pitjor la crisis econòmica evidentment van ser els del tercer estament ja que hi va haver una puja de preus en els aliments de primera necessitat on la gent del poble no podia fer-hi front.
Finalment va arribar una nova ideologia que s’encarregava dedenunciar i criticar la realitat. Aquesta ideologia formada pels intel·lectuals de l’època va triomfar en la societat francesa. On ja eren acceptades totalment les idees d’igualtat i llibertat sobretot en la burgesia rica il·lustarda.


b) Quines etapes hi podem distingir? Què caracteritza cada etapa? Quins esdeveniments són els més rellevants de cada període?
Hi ha 3 etapes:
La priemra etapaés L’Assemblea Nacional Constituent que abarca des del 1789 al 1791, en aquesta etapa es fa la Declaració dels Drets de l’Home i del Ciutadà, l’abolició jurídica del feudalisme, s’estableix la sobirania de la nació, i amb la nova Constitució aprovada la monarquia absoluta passa a ser constitucional.
La segona etapa s’anomena la Convenció Nacional que va des de el 1792 al 1795, durant aquests anyses crea l’abolició de la monarquia i proclamació de la república, primer el govern passa a mans dels girondins que dona lloc a l’execució de Lluís XVI i la guerra contra la coalició Europea, van rebre moltes queixes per haver adoptat una posició molt moderada on van disgustar a molta gent, per tan a principis de juny de 1973 els jacobins agafen el govern i creen la Convenció Jacobina la mésradical de la revolució on inicien una política coneguda com el Terror, proven una nova Constitució que estableix la sobirania nacional i el sufragi universal masculí.
I la última etapa anomenada república burgesa que va des del 17955 al 1799 hi ha una reacció moderada i la fi de les reformes jacobines on la burgesia conservador en surt beneficiada, s’aprova una nova Constitució ell 1795 que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apunts tema 8 història del món contemporani
  • Historia Del Mon Contemporani Cinemat Rgraf
  • ciencies del món contemporani
  • Ciencies del Mon Contemporani
  • Ciencies del món contemporani
  • Ciencies per al món contemporani
  • ciencies al mon contemporani
  • Ciències per al món contemporani

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS