Història Del Vi

Páginas: 4 (856 palabras) Publicado: 2 de agosto de 2012
LA VITICULTURA EN UN CONTEXT MUNDIAL

La història del vi es remunta a l’Antic Testament quan "Noè va començar a llaurar la terra, i va plantar una vinya; va beure el vi i es va embriagar" (Gènesi9-21). A la Bíblia apareix citat més de 200 vegades, com quan es parla de l'últim sopar de Jesús, representant amb ell la seva sang.

Sabem que a la Xina, fa 4.000 anys, ja coneixien el procés defermentació del raïm, i que a Egipte, al segle IV aC ja coneixien la viticultura ja que s'han trobat atuells de vi amb 'etiqueta', és a dir amb el nom del productor, la vinya i l'any inscrits.

En elmón Clàssic el vi també ha tingut sempre un lloc privilegiat. A Grècia i Roma els déus del vi eren molt venerats pels seus poders embriagadors i afrodisíacs. A l'antiga Grècia, es bevia barrejat ambaigua (prendre'l sense barrejar era mal vist). En aquella època era guardat en botes, recipients fets amb pells de cabra i àmfores impermeabilitzats amb olis i draps greixats, per la qual cosa l'aireestava en contacte amb el vi en tot moment. Els romans van plantar vinyes per tota l'Europa Mediterrània. Van demostrar un gran interès per la qualitat del vi i per definir quins eren les millors vinyes.Després de la caiguda de l'Imperi Romà, a Europa el desenvolupament de la viticultura i de l'enologia van córrer a càrrec dels monjos cristians, que van posar molt interès a millorar tots elssistemes d'elaboració de vi ja que la demanda per a la Comunió a l'Església era molt important, aprofitant per a això les vinyes heretades dels romans.

Des l'edat mitjana França, Itàlia i Espanya sónels grans productors i exportadors de vi. Per a l'home medieval el vi era un producte de consum habitual i fins i tot necessari, ja sigui com a aportació calòrica, ja sigui com perquè el seu graualcohòlic ajudés a conservar i a eliminar alguns bacteris. A l'edat mitjana es fa extensiu per primera vegada l'emmagatzematge del vi en barrils de fusta (en lloc d'àmfores de fang). La majoria dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TEMA VI HISTORIA
  • ENSAYO DE HISTORIA VI
  • HISTORIA VI
  • Historia, Economía y Turismo VI Región Chile
  • Historia del siglo xx, capítulo vi "las artes"
  • Historia del siglo vi
  • Historia VI PARTE 2
  • BOLILLA VI DE HISTORIA TERMINADA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS