Historia de la psicologia

Páginas: 5 (1199 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2010
PAC A: PROCESSOS FISICS EN L’ADOLESCÈNCIA, JOVENTUT, ADULTESA I VELLESA

• Presentació i objectius.

• Enunciat.

• Materials.

• Criteris d’avaluació.

• Formato de lliurament.

• Data de lliurament.

Presentació

Els canvis físics que es produeixen al llarg de les diferents etapes del cicle vital (tal i com poden ser las variacions en l’aspecte corporal,el deteriorament sensorial o motor, etc.), tenen una notable incidència en el procés global de desenvolupament. Des de la perspectiva del psicòleg, és important conèixer i analitzar la repercussió psicològica que tenen aquests canvis, com per exemple el seu impacte en l’autoimatge, la influència dels estils de vida sobre la salut, la interrelació entre estrès i malalties físiques o eldesenvolupament de mecanismes de compensació davant les pèrdues sensorials i psicomotores.

Per a treballar tot això, us presentem el següent format:

▪ Tres preguntes obertes que s’especifiquen en l’apartat següent: “Enunciat de la Pac”.
▪ Un annex anomenat “Autoavaluació” del qual esperem que cada alumne/a realitzi una autoavaluació argumentada sobre el seu propi treball.

Enunciat de laPAC

PREGUNTA 1:
Llegiu el següent paràgraf i intenteu contestar les preguntes que es plantegen amb la sinopsi del llibre “La meva anorèxia”, de Maria Cuesta. Justifica la teva resposta de manera raonada a partir de les informacions treballades als mòduls de l’assignatura i de la informació complementària que consideris adient.
“Dels trastorns de la conducta alimentària, n’han parlat totamena d’especialistes, però el relat de Maria Cuesta és un document excepcional. Una jove dels nostres dies ofereix el testimoni sincer i honest d’una greu anorèxia, que finalment ha aconseguit superar amb èxit.”
Quina és la seva simptomatologia principal? Quins factors del desenvolupament físic adolescent actuen com a desencadenants i quin paper juga l’autoimatge i l’autoconcepte? Per quinesfases passa la degradació́ física? Quina diferenciació podem trobar entre l’Anorèxia Nerviosa i altres TCA?
“El relat viu i sensible de Maria Cuesta il·lumina el lector davant d’aquestes i d’altres preguntes. Completen el llibre les vivències de la mare, el pare i la germana de la Maria, que ofereixen una valuosa perspectiva que sovint ha estat oblidada.”

Text adaptat de www.lamevaanorexia.catPREGUNTA 2:

Es durante el comienzo de la vida adulta que alcanzamos el punto de máximo desempeño físico. Casi todos los adultos jóvenes son más fuertes, saludables y fértiles de lo que fueron o llegarán ser. En la juventud, la mayoría de los hombres y mujeres disfruta del auge de su vitalidad, fuerza y resistencia. La fuerza física, el funcionamiento orgánico, los tiempos de reacciónlas habilidades motoras y otras capacidades físicas están a su máximo entre los 25 y los 30 años, después de los cuales disminuyen lenta pero significativamente.

La edad adulta va aproximadamente de los 40 a los 60 o 65 años, pero el lapso varía según las reacciones individuales a diversos indicios sociales, físicos y psicológicos. Esta puede ser una época de realización y liderazgo obien de agitación o insatisfacción. El funcionamiento biológico, intelectual y de la personalidad durante la edad adulta tiene elementos de continuidad y de cambio. Las habilidades físicas se nivelan y aparecen los primeros signos del envejecimiento. Algunas funciones orgánicas comienzan a declinar y ocurren cambios internos. Es posible reducir muchos efectos desagradables del envejecimiento conejercicio, dieta y buenos hábitos de vida.

Otras funciones biológicas, como el tiempo de reacción y las habilidades sensorio motoras, tienden a descender. El tiempo de reacción crece con lentitud durante esta etapa y luego más rápido en la vejez. Las habilidades motoras menguan, pero el desempeño real se mantiene contante, quizá por la práctica y la experiencia prolongadas (Newman,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De La Psicología
  • Historia De La Psicologia
  • Historia de la psicologia
  • "Historia" de la psicologia
  • Historia De La Psicologia
  • Historia De La Psicologia
  • Historia de la psicología
  • Historia Y Psicología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS