HISTORIA DE LART

Páginas: 3 (602 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2014
COM AFRONTAR LA PREGUNTA DE GRÀFICS, MAPES O TAULES


Una pregunta comuna a tots els exàmens d'aquesta assigna­tura és la de descriure un gràfic, un mapa o una taula. Amb una bona descripció,l'alumne pot assegurar-se entre 0,5 i 1 punt independentment dels coneixements que tingui sobre el tema que se li pregunta. Així doncs, aconsellem que davant un gràfic, mapa o taula la descripciósegueixi els passos se­güents:


1. Què és? En primer lloc cal que esmentem si ens trobem davant una taula, un mapa polític, un mapa físic, un mapamundi, un mapa continental, un grà­fic, un croquis, unplànol, una piràmide de població (cal esmentar el model genèric al qual la podem associar), un climograma, etc.
Exemple de pregunta: Descriviu la informació representada en el mapa. [--> “Es tractad’un mapa / d’una piràmide de població...].

2. Què ens representa? Amb el títol del gràfic obtindrem fà­cilment el tipus de dades que es mostren o la informació que ens facilita i la localitzaciógeogràfica del fet o subjecte representat. [... que representa l'estructura de la població de l'any 2001].

3. De quin any o anys ens parla? És imprescindible parar atenció en les dates delsgràfics i demostrar que ens hi hem fixat, per això cal esmentar-ho a la descripció.

Quina és la font de procedència? Cal esmentar d'on prové aquesta infor­mació: INE (Instituto Nacional de Estadística),PNUD (Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament, IDESCAT (Institut d’Estadística de Catalunya), Busquets,J. et alii : Geografia. Barcanova. Barcelona, 2012. p.xxx (

5. Com se'ns mostraaquesta informació? Cal descriure vi­sualment la imatge o la informació fornida: columnes, llegenda, colors o trames que indiquen diferents dades, si hi ha agrupacions dels elements (per exemple,destacar si en una taula s'agrupen els països que hi ha desglossats en països desenvolupats i subdesenvolupats), intervals dels valors presentats (per exemple, en una piràmide de població, destacar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia de lart
  • Historia de lart
  • Historia De Lart
  • lart
  • lart
  • eografía Política en una síntesis explicativa, que intenta aplicar a lart
  • Alison elizabeth "ali" larter
  • Historia de los sin historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS