historia del deporte

Páginas: 2 (388 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2013
Gènesi de la pràctica esportiva i de l’activitat física


L'esport és considerat de gran importància per al desenvolupament integral de l'individu. Està demostrada científicament la influència del'esport en la salut del nostre organisme. Ho practiquem des de molt aviat encara que generalment sense una orientació adequada per aconseguir treure el màxim profit a aquest tipus d'activitats.El terme esport és un terme polisèmic, donat que es definit i analitzat des de diferents perspectives (sociològica, educativa, esportiva, etc..) i per tant amb múltiples interpretacions. Mésconcretament podem dir que l'esport és tota aquella activitat física que involucra una sèrie de regles o normes a ocupar dintre d'un espai o àrea determinada (camp de joc, pista, pista, etc) sovint associada ala competitivitat esportiva.

Dins del món de l’esport, l'activitat física és tot moviment del cos que fa treballar els músculs i requereix més energia que estar en repòs. Caminar, córrer, ballar,nedar, practicar ioga i treballar a l'horta o el jardí són uns pocs exemples d'activitat física.

La diferència més clara en ambdós conceptes és que l’esport és simplement una recreació, un exercicifísic, en general a l'aire lliure o per equips, amb la finalitat de vèncer un adversari en determinat. En canvi, l’activitat física és tot tipus de moviment corporal que realitza l'ésser humà durantun determinat període de temps, ja sigui a la feina o activitat laboral i en els seus moments d'oci, que augmenta el consum d'energia considerablement i el metabolisme de repòs.

La història del'esport es remunta a milers d'anys enrere. Ja en l'any 4000 a.C. es pensa que podien ser practicats per la societat xinesa, ja que han estat trobats diversos estris que porten a pensar que realitzavendiferents tipus d'esport. També els homes primitius practicaven l'esport, no amb eines, però sí en les seves tasques diàries; corrien per escapar dels animals superiors, lluitaven contra els seus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Historia Del Deporte Del Deporte
  • Historia Del Deporte
  • Historia del deporte
  • Historia deportiva
  • Historia De Los Deportes
  • Historia del deporte
  • historia del deporte
  • Historia del deporte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS