Historia del diseño

Páginas: 10 (2468 palabras) Publicado: 3 de enero de 2012
HISTÒRIA I TEORIA DEL DISSENY

MODERNISME • • • • • Hector Guimard Victor Horta Henry van de Velde Objectes Gaudi

El modernisme (art modern) hi ha tres versions. Europa canvia i tot s’unifica però nomes es troba modernisme al centre de les ciutats (hi vivien els rics) que van patir la industrialització. Inventat per una burgesia agònica per perpetuar-se en el poder. Poc a poc ipolíticament, les classes mes menystingudes arriben al poder. Al 1919 hi ha una revolució soviètica a Rússia. Els diners generen el poder, la burgesia industrial té els diners. Hi ha una hipotètica reunió amb una sèrie de individus que veuen que perdran el poder al centre de les ciutats i aconsegueixen convèncer a qui s’ha de convèncer per a continuar en el poder (burgesia), en resum, fer decantar el vot. Lapublicitat es troba al carrer, per a donar a l’individu que està en una gran era, així la burgesia crea el modernisme. El modernisme o l’art modern, iconografies en la primavera (símbol de prosperitat), formes senzilles o no tant. Amb uns llenguatges determinats, el panorama de les formes vegetals seran uns (3D o 2D). Animals vinculats amb les plantes (insectes, aus...). idea de prosperitat iprocreació vinculada a la dona, una dona idealitzada que simbolitza la fertilitat i la fecunditat. Arquitectura muntada des de la façana. El modernisme intenta a traves de uns llenguatges visuals aplicats a la arquitectura, una finalitat, aconsegueix la sensació però no la finalitat. Els burgesos volen que prosperi la seva burgesia i la seva política. Torna a prendre mà els objectes amb detalls amà. Per països s’agafa un nom diferent: Art Noveau (Franca), Liberty (Anglaterra)... A partir dels autors es veu el llenguatge propagandístic exterior però també l’interior (cases amb interiors modernistes, contràriament a la arquitectura metàl·lica dels 1800 més o menys, a la gent li va agradar el modernisme.) les estructures de tots els edificis son industrials

HISTÒRIA I TEORIA DEL DISSENYHECTOR GUIMARD →Entrada de Metro, París 1900 ca.

Entrada pública, com que són la administració. Una estació de metro, estructura de tots els edificis és industrial. Predominança de la línia corba (imitació de la naturalesa). Asimetria. Es veuen formes ondulants que impliquen moviment. Utilització de diferents materials (vidre alvitrall) Representada una papallona/libèl·lula a la façana.Lletres que també estan influenciades per la línia corba.

HISTÒRIA I TEORIA DEL DISSENY

→Estació de Metro Palais Royale. Paris

Típica estació de metro que entra cap dins de la terra. Imatge global, feta amb arc i columnes de ferro fos, la reixa que l’acompanya és de ferro colat. (foto) (foto) Columnes que no acaben rectes, acaben com si fossin la tija o la branca d’un arbre. Tot semblabranques el que surt de la columna, fanals de tulipes i tipografia del cartell també vegetal. Els fragments de la reixa també són amb acabats corbs i rodonets. La part superior i la retolació té prolongacions a les lletres i les fanals de color vermell.( (Foto) És difícil dir on acaba la estació i on comencen les branques de l’arbre, està totalment integrada. (foto maqueta) Exposició “Art NoveauRevival”. Museu d’Orsay. Un dels elements que hi ha és una maqueta de una porta de metro de París. Es veu molt bé es acabaments irregulars i corbs de la entrada de metro. (Foto coberta) Té una marquesina que cobreix una mica. Tot amb formes corbes. Integrada en una placeta. S’observen les qualitats de la marquesina amb el vidre monòton. No hi ha res recte. Té les mateixes característiques que lesestacions anteriors però aquesta esta coberta. (foto) L’últim rètol original que queda (esta al museu d’Orsay)

HISTÒRIA I TEORIA DEL DISSENY

→Estació de Metro de la Porte Dauphine:

Es veu pintura on hi havia la forja a les reixes de les estacions anteriors. Arc carpanell a la pintura i acabaments també corbs. La marquesina té la forma de pètal de flor.

Element totalment integrat a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diseño Historia
  • Historia Del Diseño
  • historia del diseño
  • Historia del diseño
  • Historia del diseño
  • Historia del diseño
  • HISTORIA DEL DISEÑO
  • Historia Del Diseño

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS