Historia del mon contemporani

Páginas: 3 (610 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2014
OPCIÓ B: COMENTARI DE TEXT.
Definició d’ Imperialisme
 
D’imperialisme es pot entendre com el domini que poden exercir nacions sobre altres. Existeixen imperialismes des de l’antiguitat, peròactualment es diu que "imperialisme" és el procés d’expansió econòmica que va tenir lloc a Europa a mitjan del segle XIX i més concretament des de 1870. Durant aquest període, molts països europeus,especialment Gran Bretanya, es van estendre conquerint territoris i formant colònies a Àfrica, Àsia i Oceania. Aquesta expansió va ser conseqüència, entre d’altres, de la recerca de mercats i matèriesprimeres per a la revolució industrial i podem dir que es va mantenir fins a la I Guerra Mundial (1914) l però les seves conseqüències van romandre fins a la descolonització en els anys 70. Però no podemoblidar que encara avui molts països pateixen les seves conseqüències.
 
1. Explica les frases del text que defineixen l’ imperialisme colonial.
“...Europa a mitjan del segle XIX i mésconcretament des de 1870. Durant aquest període, molts països europeus, especialment Gran Bretanya, es van estendre conquerint territoris i formant colònies a Àfrica, Àsia i Oceania. Aquesta expansió va serconseqüència, entre d’altres, de la recerca de mercats i matèries primeres per a la revolució industrial i podem dir que es va mantenir fins a la I Guerra Mundial (1914)...”
El que ens volen dir enaquestes frases, es que ... L’expansió colonial va originar profundes transformacions en les societats indígenes, tensions i conflictes internacionals entre les potències imperialistes (els varen robar lesseves terres, els seus béns, les seves llengües...). El resultat de tot plegat fou l'esclat de la Primera Guerra Mundial. Per als pobles colonitzats, l'època sota domini estranger va sentar les basesdel subdesenvolupament en què es van trobar, i es troben encara, amb la descolonització.
2. Per quina situació econòmica passava Europa als anys 1870?
Als anys 1870 Europa passava per la fase de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • història del món contemporani
  • Apunts tema 8 història del món contemporani
  • Historia Del Mon Contemporani Cinemat Rgraf
  • ciencies del món contemporani
  • Ciencies del Mon Contemporani
  • Ciencies del món contemporani
  • Ciencies per al món contemporani
  • ciencies al mon contemporani

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS