Historia Economica

Páginas: 3 (729 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2012
4.-
a) En aquest text, Josep Fontana ens explica que encara que alguns “experts” i mitjans diuen que els moviments al Nord d’Àfrica representen la culminació de la revolució democràtica isocial a escala global, és fals, ja que ens mostra com a partir dels anys 70 la tendència que s’havia seguit respecte a més beneficis, sous més alts, s’havia trencat, i ara els salaris quedavenestancats, mentre els beneficis continuaven pujant. Començava així un procés de desregularització de la economia que acaba amb la crisi actual. Segons l’autor, la crisi actual es deguda al fet de lapèrdua adquisitiva per part del conjunt dels treballadors. El sector del món dels negocis culpable de la crisi, ha fet creure a la societat que la culpa és de tots, justificant així les retalladessocials per tal de que aquests sectors mercantils puguin garantir la continuïtat dels seus desmesuradament immorals beneficis.


El text del doctor Fontana evidència el fet de que la història téuna funció social i de futur, sobretot en el fet de fer veure les mentides del present i explicar les causes dels fets presents, com així poder preveure les possibles conseqüències de les decisionsals problemes actuals.



b) Josep Fontana és un historiador llicenciats en lletres i especialitzat en historia com a doctorat per la Universitat de Barcelona. Fundador i ex-director del’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens Vives. Actualment professor mèrit de la UPF.






c)


PAUL KRUGMAN

Economista, divulgador i periodista nord-americà,especialitzat en els camps de macroeconomia i economia internacional. Professor, actualment d’Economia i Assumptes Internacionals a la universitat de Princeton. Escriu una columna al New York Times, i el2008 va ser premiat amb el Nobel d’Economia. S’ha especialitzat en destapar els interessos ocults en certes grans operacions econòmiques.



Article de Paul Krugman al New York Times:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia economica
  • Historia económica
  • Historia Económica
  • historia economica
  • Historia economica
  • Historia economica
  • La econom a historia
  • Historia Economica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS