histories del paradis

Páginas: 7 (1617 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2013
TÍTOL:
EXPERIÈNCIES DE VIDA.
Experiències: Varietat de coses que sucedeixen al llarg del llibre.
Vida: De la mateixa vida comú de tots els personatges.
BIOGRAFIA:
Biografia de Xavi Sarrià: Nascut a Barcelona el 1977, es traslladà a viure a València de ben jove. És membre fundador del grup valencià Obrint Pas. Prèviament formà part de la creació de Tant Se Val. Amb només 15 anys va conduirel programa de rock en català 'El Celobert' de Ràdio Klara. Fou un dels fundadors del segell musical autogestionat 45 Revolucions. Posteriorment, fou un dels impulsors així com redactor del periòdic independent L'Avanç. Ha estat col·laborador de Catalunya Ràdio i Enderrock. Va estudiar filologia catalana a la Universitat de València juntament amb els cantantsFeliu Ventura i Josep Nadal (cantant deLa Gossa Sorda), el polític Alfred Remolar i l'escriptor Marc Pallarès. El 2008 va publicar el seu primer llibre de ficció Històries del Paradís, amb l'editorial Bromera. El 2009 va participar en el llibre Ara, País Valencià (Publicacions de la Universitat de València). El 2010 va publicar el conte Quaranta-tres al suplement 'Quadern' del diari El País. El 2011 l'Editorial Txalaparta va publicarla traducció al castellà Historias del Paraíso. El 2012 va guanyar el Premi Ovidi a la millor lletra de cançó per 'Al país de l'olivera' inclosa al disc Coratge.

Els relats d'Histories del Paradis comparteixen temàtica amb el disc d´Obrint Pas 'Benvinguts al Paradís', un "autèntic èxit de vendes".
La traducció d'aquesta obra al castellà coincideix també amb la publicació en Bromera delllibre-disc del grup, 'Coratge', que es va situar ja la primera setmana en el número 12 dels discos més venuts de tota Espanya. Es tracta d'un treball literari i sonor que fa un repàs de la trajectòria del grup i dels temes que sempre han preocupat a Obrint Pas i han sigut el seu objecte de lluita combativa.
L'obra està formada per 14 textos literaris que tracten de plasmar els sentiments i les emocionsque han despertat en escriptors reconeguts, cantautors, periodistes i advocats, entre uns altres, els temes de l'esperat disc de Obrint Pas.
Sarrià aprofita el seus contes o les mateixes lletres de cançó per a fer critiques d’allò que no li ha agradat.
DESCRIPCIÒ DE L´OBRA:
El tema en dues paraules: Aprenent d´experiencies.+
Les idees: EQUILIBRI: “L’escala fosca del desig no té barana.”SUBURBI: “Las banderas de mi casa son la ropa estendida.”
CALFRED: “La gent ens imagina caminant carrer avall amb metralladores,però l’únic que tenim són unes guitarres, uns amplificadors i uns timbals. Aquestés el nostre armament i és amb tot el que lluitem.”
DESFICI: “Mare, pare, mireu el vostre xicotet monstre.”
La finalitat: Valors que defensen: llibertat, coratge, música com a eina per acanviar el món,lluita diària pels nostres drets, constància, esforç.
Postures que critiquen: falta d’atenció als fills (excés de consentiment), desigualtatentre homes i dones, masclisme i “pautes” de la societat, crítica a l’Església/religió, pobresa, fam, marginació, diferències socials/econòmiques, televisió porqueria.
OPINIÓ PERSONAL:
Valoració Personal:
Recomanar aquest llibre com a lectura,per als instituts, sobretot a partir de 4t d’ESO.
A partir d’aquest, treballar a l’aula temes tan importants en la societat com el racisme, l’anorèxia, els grups marginals, l’opressió, la cerca de la llibertat...
Un exercici agradable: Escoltar el disc.
Llibres com el de Xavi Sarrià són necessaris hui en dia; desperten l’esperit i tracten temes molt més complexos que les típiques històriesd’amor, de porros, drogues o de sexe adolescent, que ja es mostren a la televisió.


Breu conclusió:
Les noves vivències que ens ha generat: "Xavi la clava a la consciència. Superant el dèficit d’allò que no ens van explicar mai a l’escola: que la vida anava de veres. Massa seriosament com per bandejar-la i menystenir-la. I no celebrar-la. Com a miracle quotidià encara entre tanta podridura. Com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Històries del paradís
  • histories del paradis
  • paradise
  • ..Paradise..
  • Paradise
  • Paradise
  • Paradiso
  • Cinema paradiso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS