hitita

Páginas: 2 (376 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2013
Les primeres notícies dels hitites venen de Kusara. Anitta comença la història del poble hitita, va viure al s. XVIII, fill del rei Pithama, de la ciutat de Kusara, després de la conquesta de Nesa(Kanesh) possiblement en temps del seu pare, va traslladar la seva capital a aquesta ciutat i des d’aquí va portar cap la conquesta de Hattusa i altres ciutats.
Amb Labarna I (1680-1650) Hattusa esconvertirà amb la capital del Regne. I gran rei hitita. Ampliació de l’imperi a través de noves conquestes, el mètode de consolidació de territoris és mitjançant la col•locació, normalment familiars dela reialesa, establint-los com a reis vassalls del gran rei d’Hatti, d’aquelles ciutats i territoris. És per això que Labarna I i els seus successors seran anomenats “Rei de reis”.
El seu successor,Hattusil I ampliarà el regne, xocs amb els hurrites de Mitanni que farà que amplií el regne cap al nord i oest.
. El seu fill Mursil I seguirà els passos del seu pare, duent sempre les ànsies deconquista en direcció a Síria, buscant el mar i terres fèrtils.
És durant aquest periode que l’Imperi Hitita realitza incursions de saqueig a Mesopotàmia, arribant fins i tot a Babilònia i segrestantl’estàtua del déu Marduk.
Mursil I és assassinat pel seu cunyat al 1590 a.C., provocant una forta crisis d’estat, arribant a provocar les incursions per part dels Gas-gas a la pròpia ciutat de Hattussa,provocant més tard, una remodelació de les fortificacions de la ciutat amb un segon anell emmurallat.
A partir de Hantilis I, la inestabilitat al tron era patent degut als nombrosos assassinats a lacort, obligant a aturar la forta expansió Hitita.
Però a partir de 1525 a.C., amb la pujada al poder de Telepinu, que estableix l’edicte de Telepinu com a solució a tots aquestes conflictes per lasuccessió del tron que sempre acaben amb el vessament de sang reial.
L’edicte marca com s’ha de actuar durant les successions, no s’ha de fer córrer sang reial ni perseguir als membres de la cort i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hititas
  • Hititas
  • Hititas
  • Los Hititas
  • Hititas
  • Hititas
  • Hititas
  • Hititas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS