Hola estoy bn pjfneskrj daihdsjfdsv dsgsdrg

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (251 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 1 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
A la tardor de 1967, un professor d'història a l'Institut Cubberley de Palo Alto, Califòrnia, anomenat Ron Jones va dirigir un experiment en laseva classe: Va imposar un regim d'estricta disciplina en la seva classe, restringint la llibertat dels alumnes i fent d'ells una unitat. Per agran sorpresa del professor, els alumnes van reaccionar amb entusiasme a l'obediència exigida d'ells. L'experiment, que originalment havia dedurar només un dia, aviat es va estendre per tota l'escola. Aquells que dissentien van ser aïllats o fins i tot agredits si no s'unien almoviment, i els membres van començar a espiar-se i a desconfiar entre ells. El cinquè dia, Ron Jones va ser obligat a donar per acabat l'experiment. Elnom del moviment va ser La Tercera Onada, i ha inspirat aquesta pel·lícula.

Durant un projecte setmanal, el professor Rainer Wenger ensenyaals estudiants de la seva classe el tema de la forma de govern. Els estudiants es mostren escèptics davant de la idea que pogués tornar unadictadura com la del tercer reich a l'Alemanya dels nostres dies i que ja no hi ha perill que el nacionalsocialisme torni a fer-se amb el poder. Elprofessor decideix començar un experiment amb els seus alumnes per demostrar com és de fàcil manipular les masses.

L'onada (en alemany, DieWelle) és una pel·lícula alemanya dirigida per Dennis Gansel el 2008, exhibida a França amb el títol de La Vague i a Espanya amb el de La Ola.
tracking img