hola ophi0guet

Páginas: 6 (1334 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2014
FILOSOFIA

“Lexperiència no és el que et succeeix, sino el que fas amb el que et succeeix.” Aldous Huxley
ALDOUS HUXLEY ( 1894 )
Quan tenia catorze anys, la seva mare v morir a causa d'un tumor, a més el seu germà Trevenan patia una greu depressió nerviosa, va fugir de la clínica on estaba internat i es va suicidar, i el propi Aldous, patia una ceguesa gairebé total.
La seva herènciafamiliares va veure plasmada en la seva producció intel · lectual i va inspirar alguns dels seus personatges.
Mitjançant les seves novel·les i assajos, va exercir com a crític dels rols socials, les normes i els ideals.
Es va interessar, així mateix, pels temes espirituals, com la parapsicologia, la filosofiamística i les drogues, sobre les quals va escriure diversos llibres.
Al final de la sevavida, Huxley era considerat com un líder del pensament modern.

OBRES FILOSÒFIQUES
. Ends and means
. The perennial philosophy: assaig que tracta sobre el terme filosòfic homònim amb la intenció de recopilar totes aquelles obres que el defineixen i representen al llarg de la història i de la diversitat de cultures i tradicions.
La noció de filosofia perenne (en llatí, philosophia perennis)suggereix l'existència d'ùn conjunt universal de veritats i valors comuns a tots els pobles i cultures. 
Es un assaig que tracta sobre el terme filosòfic homònim (terme que suggereix l'existència d'un conjunt universal de veritats i valors comuns a tots els pobles i cultures.
En la seva obra, Huxley va intentar recopilar totes aquelles obres que definien el terme i la divina realitat que lesdiverses cultures i tradicions reconeixen. 
El mateix Huxley ens diu: "La Filosofia Perenne s'ocupa principalment de la Realitat una, divina, inherent al múltiple món de les coses, vides i ments. Però la naturalesa d'aquesta Realitat és tal que no pot ser directa i immediatament apresa sinó per aquells que han decidit complir certes condicions fent amants, purs de cor i pobres d'esperit.”Fragments de Perennal philosophy:
Hakuin
Sant Bernat parla d'una manera que sembla similar. "El que sé de les ciències divines i les Sagrades Escriptures, ho vaig aprendre en els boscos i camps. No vaig tenir altres mestres que els faigs i roures." I en una altra de les seves cartes diu: "Escolta a un home d'experiència: aprendràs més en els boscos que en els llibres. Arbres i pedrest'ensenyaran més del que puguis adquirir per boca d'un magíster."
L'home s'ha de fer realment pobre i tan lliure de la seva pròpia voluntat de criatura com ho estava quan va néixer. I et dic, per l'eterna veritat, que mentre vulguis complir la voluntat de Déu i tinguis alguna ànsia de eternitat i Déu per tant de temps no ets realment pobre. Només té una veritable pobresa espiritual aquell que no vol res, nosap res, no vol res.
El Núvol del No saber
Qualsevol que s'esforci en aconseguir la contemplació (és a dir, el coneixement unitiu) hauria de començar inquirint estretament en si mateix quant estima. Doncs l'amor és la força motriu de la ment (machina mentis), que la treu del món i la porta a l'altura.
Jalal-Uddin Rumi
Qui sap no parla, el que parla no sap.

ELIE WIESEL ( 1928 )

Escriptorjueu, nascut a Romania va ser capturat pels alemanys nazis i internat juntament amb els seus familiars al camp de concentració de Birkenau, per després ser traslladat a Auschwitz i Buchenwald., Únic supervivent de la seva família, en finalitzar la Segona Guerra Mundial es va establir a París i va estudiar filosofia i literatura.
Va dedicar tota la seva vida a escriure i a parlar sobre elshorrors de l'Holocaust amb la intenció d'evitar que es repeteixi al món una barbàrie similar.
Va ser guardonat amb el Premi Nobel de la Pau el 1986
Sentia la responsabilitat de transmetre les seves experiències i advertir a les noves generacions, que es mouen a partir de la sana curiositat i la necessitat de saber.

“Desde tiempos inmemoriales la gente ha hablado de paz, pero no la ha conseguido....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS