hola

Páginas: 3 (537 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2013
EL CARBÓ I EL PETROLI
El Petroli es forma per sota de la superfície terrestre com a conseqüència de la descomposició d'organismes marins. Les restes d'animals minúsculs que viuen al mar i altreséssers terrestres arrastrats pel mar, pels rius o per les plantes que creixen al fons del mar, es barregen amb la sorra al fons de les conques marines més tranquil·les i amb menys corrents marins.
Amesura que es van acumulant sediments, la pressió dels de sota va augmentant i la temperatura creix centenars de graus. La sorra s'endureix mentre que els carbonats precipitats i les restes de fòssils esconverteixen en calç. Els teixits tous dels organismes morts es transformen en Petroli i en gas natural.
El petroli s'utilitza com a combustible i matèria prima per la industria química. Els seusderivats es fan servir per fabricar medicines, fertilitzants, aliments, objectes de plàstic, materials de construcció, pintures, tèxtil i també per generar electricitat.

El carbó es va començar aformar en el període carbonífer, quan existien grans extensions del planeta cobertes per una vegetació molt abundant que creixia en els pantans. En morir aquestes plantes, quedaven sota l’aigua, i esdescomponien lentament. Al passar aquesta descomposició, la matèria vegetal perdia àtoms d'oxigen i hidrogen, amb el qual quedava un dipòsit amb un elevat percentatge de carboni (formant-se lestorberes). Amb el pas del temps, la sorra i fang de l'aigua van anar acumulant-se sobre algunes d'aquestes torberes. La pressió de les capes superiors, així com els moviments de l'escorça terrestre i, enocasions, la calor volcànica, van comprimir i endurir els dipòsits fins a formar carbó.
El carbó s'utilitza majoritàriament com a font primària de calor en calderes industrials i per a l'obtenciód'electricitat a les cambres de combustió de carbó de les centrals termoelèctriques.


LES ROQUES
GRANIT
El granit ha estat usat extensament com a recobriment tant en edificis públics i comercials o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS