hola

Páginas: 2 (319 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2014
MEMORIAL DE GREUGES. 1885

1. Resumeix quins greuges de Catalunya planteja el document
- El Memorial de Greuges és un text de denuncia contra l’opressió política del centralismesobre Catalunya, Defensa així els interessos morals i materials de Catalunya. El text demana una major comprensió dels interessos del territori, el proteccionisme i la defensa del codi civilcatalà. Vol lluitar pels interessos econòmics de la burgesia catalana i els grups socials i polítics del catalanisme

2. Analitza quin tipus d’organització es proposa per Espanya icom es plantegen les relacions entre Catalunya i Espanya.
- Es proposa el federalisme, on diferents nacionalitats s’uneixen en un estat comú però que mantenen cadascuna d’elles unaindependència política i econòmica. L’objectiu es basa en mantenir les relacions amb Catalunya i espanya però en aspectes que afecten a l’espanya en general, om per exemple les relacions ambl’exterior i aspectes que afecten a tot l territori com en el cas de Suïssa.
Pel general Catalunya es regiria per les seves lleis pròpies amb un alt grau d’autonomia encara que en algunsaspectes han de seguir les decisions del poder federal central.

3. Explica com es va gestar la presentació d’aquest document i quins sectors socials li van donar suport

- ElMemorial de Greuges no va gestar gaire bé en la societat espanyola i menys encara al rei Alfons XII. L’escrit es va entendre de manera desfavorable i irritada per no haver mantingut les formesjeràrquiques pròpies ja que els catalans van presentar el text directament al rei i no al parlament com s’hauria d’haver fet.
En aquest sentit , aquesta actuació no va ajudar en elobjectiu del text i només va ser recolzat per la burgesia catalana i els grups socials i polítics del catalanisme. El Memorial de Greuges va fer quallar les Bases de Manresa de 1892.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS