Hola

Páginas: 2 (361 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2014
Llegeix la biografia de Martin Luther King i fes un breu resum de màxim 15 línies. Després contesta.
Martin Luther King va néixer a Atlanta el 15 de gener de 1929. Va ser un famós clergue iactivista que defensava els drets dels negres i els drets civils, i gracies a les seves reivindicacions va rebre el Premi Nobel de la Pau de 1964. Malauradament va morir assassinat a Memphis el 4 d'abril de1968.
Martin Luther King va néixer ael15 de gener de 1929 a Atlanta, Geòrgia. Va ser un famós clergue i activista que defensava els drets dels negres i els drets civils. El seu pare Michael King, eraclergue de l'església Baptista Ebenezer, a Atlanta, però amb els anys començarà a lluitar contra la segregació als espais religiosos i a defensar el dret de votar dels negres. Finalment, el pare deMartin Luther King va arribar a formar part del consell de ministres d'Atlanta.
Martin va ser educat en un ambient religiós i alhora reivindicador dels drets dels negres. Ja des de ben jove va començara mostrar les seves ideologies. El 1948, amb 19 anys, es va llicenciar en lletres i va començar a estudiar al seminari de Teologia a Chester, Pennsilvània. Quan va aconseguir la llicenciatura enteologia va començar un post-grau a la Universitat de Boston.
El 18 de juny de 1953, Martin Luther King es casa amb Coretta Scott, i més endavant tenen quatre fills: Yolanda King, Martin Luther King III,Dexter Scott King, Bernice King. Un any més tard al 1954, abans d’acabar els estudis es converteix en pastor a l'església Baptista Ebenezer, on també ho havia sigut el seu pare.
La seva veritablelluita contra la segregació, comença amb un fet que es produeix l'1 de desembre de 1955. A Montgomery, Alabama, Rosa Parks, una activista negra, es nega a cedir el seu seient de l’autobús a una personablanca, i per aquest motiu va ser arrestada, jutjada, i declarada culpable de desordre públic. Al sentir la noticia, Martin Luther King lidera un boicot d’autobusos com a protesta per l’arrest de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS