hola

Páginas: 5 (1249 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2014

Documental:

La Sudàfrica de Nelson Mandela










1.- Situa en un mapa on es troba Sudàfrica.

2.- Explica (10 línies) les característiques d’aquest estat (Demografia, recursos naturals, sistema polític,...)
El sistema polític de Sudàfrica es la república parlamentària. El seu territori està organitzat per 9 províncies. Aquest país està format principalment per tresciutats: Pretòria, té el poder executiu, Bloemfontein, té el poder judicial i Ciudad del Cabo, que té el poder legislatiu.
La seva demografia es, en tant per cent, un 79,5% de la població es de ascendència negra, la qual està dividida en diferents grups ètnics que parlen diferents llengües, i un 20,5% no ho es.
Sudàfrica és el 25è estat més gran del món, té 1.219.912 quilòmetres quadrats. Té unabiodiversitat vegetal rica, i té molts recursos naturals.
3.- Quina ha sigut la història de Sudàfrica (s.XIX-XX)
El 1910 les quatre principals repúbliques de la regió es van unir configurant la Unió Sud-africana. Als pobladors de raça negra no se'ls va donar el dret de vot en aquesta república i la falta de drets dels negres, els denominats "homes de color" i asiàtics, va continuar erosionant elconcepte d'Unió.Els descendents dels colons blancs sempre van constituir una minoria entre els africans de raça negra. Després de la Segona Guerra Mundial els blancs van dictar les seves regles racistes a través de l'apartheid, mitjançant una sèrie de lleis que establien la segregació racial. El sistema de l'Apartheid es va començar a qüestionar internacionalment en començar l'últim quart del segleXX, de manera que el govern del Partit Nacional va incrementar les sancions, els arrestos i l'opressió contra la població que no era blanca. Dsprés d'un llarg període de resistència al 1990 van començar a fer negociacions negociació abolint la prohibició del Congrés Nacional Africà i altres organitzacions polítiques d'esquerres, i alliberant Nelson Mandela després de 27 anys a la presó. Per allliurament del poder a la majoria negra es van dur a terme negociacions. La legislació de l'apartheid va ser gradualment substituïda dels textos estatutaris i es van dur a terme les primeres eleccions multiracials el 1994. El Congrés Nacional Africà (ANC) les va guanyar amb una gran majoria, i des de llavors s'ha mantingut en el poder.
4.- Per què es coneix a Sudàfrica com el país de l’arco iris?
Esconeix per aquest nom perquè aquest país té una diversitat de cultures, idiomes i creences religioses entre la població.
5.- Defineix aquests conceptes:
Racisme:  Doctrina que propugna la inferioritat d’unes races o ètnies humanes respecte a les altres, en virtut de la qual se’n justifica la discriminació, la segregació social, l’explotació econòmica, etc. 
Opressió: Exercir una autoritattirànica (sobre algú), tractar amb injust rigor.
Discriminació: Infravaloració d’un grup social que en fa un altre, amb el corresponent comportament de segregació. 
Consens: Acord, assentiment comú.
6.- Què era la Commenwealth?
És una organització composta per l'associació de 53 estats independents que, excepte Moçambic i Ruanda, comparteixen lligams històrics amb el Regne Unit. El seu objectiuprincipal és la cooperació internacional en l'àmbit polític i econòmic.
7.- Explica en què consisteix el sistema de Apartheid.
L'apartheid va ser una política que esdevingué un sistema de segregació racial duta a terme entre 1948 i 1990 durant els governs del Partit Nacional a Sud-Àfrica.  La segregació racial a Sud-Àfrica començà durant el colonialisme, però l'oficialització de l'apartheid començàdesprés de les eleccions generals de 1948. La nova legislació classificava els habitants en grups racials (blancs, negres, coloured i indis) i les zones residencials foren segregades mitjançant trasllats forçosos.
8.- Compara com vivien els negres i com vivien els blancs abans de que Mandela arribés al poder.
Abans de que Madiba agafés el poder, els negres no tenien els mateixos drets que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS