Hola

Páginas: 9 (2090 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2012
Aleix Sirera Sola
3r A
Socials
-INDEX
1. La ciutat dels comtes

2. El creixement dels burgs i viles noves.

3. El 2n recinte emmurellat

4. La Barcelona Baix Medieval

1. LES CIUTATS COMPTALS
LA CATEDRAL DE LA SANTA CREU I SANTA
La catedral romànica de Barcelona fou consagrada l’any 1058, en temps del bisbe Guisbert, en presència dels comtes Ramon Berenguer I iAlmodis. La catedral romànica va desaparèixer progressivament a partir de 1298, per donar pas a l’actual catedral gòtica que se li va sobreposar.
Hi havia hagut un bast conjunt episcopal, del que en resten vestigis d’una aula paleocristiana, el baptisteri i altres restes arqueològiques en el subsòl del Museu d’Història de la Ciutat. S’han donat moltes interpretacions sobre les restes arqueològiques isobre la ubicació i estructura de les antigues catedrals. La catedral actual es fruit d’un procés de substitució de la romànica per la gòtica. La catedral romànica es va anar desmuntat a mesura que s’edificava l’actual.
PARRÒQUIA DE SANT MIQUEL
Edificada damunt les antigues termes romanes del segle I, la seva fundació podria ser força antiga, es conservava com a pila baptismal un capitellbizantí. La primera referència documental és de l’any 951 quan va rebre una important donació feta per la comtessa Riquilda vídua del comte Sunyer. La seva importància va créixer al segle XI.
Després va sofrir altres reformes i va deixar de ser parròquia l’any al 1835. Va ser enderrocada l’any 1868.
PARRÒQUIA DE SANT JAUME
Situada dins els murs de la ciutat, ocupava bona part de l’actual plaça deSant Jaume, a l’entrada del carrer de la Ciutat. Documentada per primera vegada l‘any 985 en el testament de Moció, que fou capturat a la presa de Barcelona per al-Mansur; va disposar que fessin una deixa a l’altar de Santa Maria de l’església de Sant Jaume de Barcelona . damunt d’aquest altar es va fer l’adveració sagramental del testament de Marcús Grec, l’any 1021 o el de Borrell Guimerà, l’any1031 Era una de les tres parròquies situades dins del recinte emmurallat que documentem segle XI.
L’església fou enderrocada l’any 1823 per donar pas a la construcció de la façana de l‘Ajuntament i a ampliar la plaça.

PARRÒQUIA DE SANT JUST I PASTOR
La parròquia dedicada als nens màrtirs Just i Pastor està considerada la parròquia més antiga de la ciutat, hi ha llegendes que no podemconfirmar que la situen en època paleocristiana o fundada per Lluís el Piadós. El seu origen podia ser antic ja que es conserven a l’interior de l’església uns capitells que podríem datar al segle VI o VII
El primer document en que es cita, constituïda ja com a parròquia amb els seus delmes i primícies, és l’execució testamentària de les últimes voluntats del comte Miró a favor de la Seu de Barcelona,feta l’any 966; és a dir que en aquell moment la parròquia estava vinculada d’una manera o altra a la casa comtal; de fet el Palau Comtal estava ubicat dins la demarcació de la parròquia de Sant Just.
L’antic edifici va ser renovat en la forma gòtica que es conserva avui, unes obres iniciades l’any 1345 van ampliar considerablement el temple refent-lo de soca-rel. Sabem que l’antic templedel segle XI tenia un pòrtic en el que es va celebrar un judici l’any 1040.

LES MURALLES ROMANO- COMPTALS
La muralla romana fundacional de Barcelona era del segle I; va ser del tot refeta segurament al segle IV: es va adossar un altre mur al preexistent, fet moltes vegades amb materials aprofitats, de manera que es va doblar l’amplada dels murs i es van alçar unes torres altes al llarg de totel recinte.
Al llarg dels segles XI i XII, amb el creixement de la ciutat fora murs, i encara més amb la construcció de les nova muralla iniciada al 1260, la fortificació no tenia cap utilitat. entre l ’any 1419-1422, es va tirar a terra la torre de la muralla i la casa del degà per fer una plaça i unes escales davant de la seu.
PALAU COMPTAL
El palau dels comtes de Barcelona,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS