Hola

Páginas: 3 (650 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
Tema 4: MÚSICA.
Els compositors barrocs volien expressar-se de manera dramática. Usaren dissonàncies per a cridar l’atenció dels qui l’escoltaven i transmetre sensacions inquietants o negatives.Quasi sempre van utilizar el baix continu. Van intentar expresar musicalment certs textos escrits. Aquesta manera de compondré es deia seconda prattica. Entre els que optaven pels canvis es trobavaClaudio Monteverdi.
Sant Marc, l’esplendorosa de Venècia, disposava de molts cantants i instrumentistes. Es va obtindre una manera de compondré i de distribuir l’espai per a la interpretació, lapolicoralitat. Giovanni Gabrieli, mestre de capella de Sant Marc, va publicar el motet policoral Omnes gentes el 1597. És una obra per a 16 veus diferents distribuïdes.
Durant el barroc, l’Església vaprohibir a les dones cantar als temples. Aleshores es va recorrer a la castració d’alguns xiquets cantors, per a què en creixer no perderen la veu aguda. A Itàlia, es van convertir en els més cèlebresintèrprets, i els compositors es barallaven perquè estrenaren les seues òperes.
L’`Òpera va sorgir de les representacions amb la técnica de l’antiga Grècia i era un tipus d’obra similar al teatre, ambargument, escenari i vestuaris, però que també utilitzava la música i el cant.
A l’estil de declamar cantant li van donar el nom de recitatiu. A més, estava l’aria, que es basava a cantar una melodía méscomplexa i també més atraent.
En una òpera, els diàlegs són cantats. Els cantants són acompanyats per una orquestra i també, en algunes ocasions, per cors de diferents veus. Una de les primeresòperes que es van representar es Orfeu, de Claudio Monteverdi.
L’Oratori és semblant a una òpera, però de tema religiós, no es representa en un teatre i es necessita un narrador que explique l’acció.Comparteix amb l’òpera les parts següents: Obertura, Ària, Recitatiu i Cor.
Un dels oratoris més coneguts és el Messies, de G.F.Händel. Tracta sobre l’anunci de la venguda de Jesús.
La cantata, una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS