hola

Páginas: 2 (312 palabras) Publicado: 26 de enero de 2015
CONTEXT HISTÒRIC

RESTAURACIÓ
La Restauració fou el període de la Història d'Espanya comprès entre el pronunciament del General Arsenio Martínez Campos el 1874 que posà fi al SexenniDemocràtic, i la proclamació de la Segona República amb el final de la dictadura de Miguel Primo de Rivera que s'inicia l'any 1923 i acabà el dia 14 d'abril de l'any 1931.
El pronunciament de Martínez Camposel 29 de desembre de l'any 1874 a la ciutat de Sagunt restablí la Monarquia Espanyola i la dinastia borbònica en el fill d'Isabel II, el rei Alfons XII d'Espanya.
El període es va caracteritzar peruna certa estabilitat institucional, la conformació d'un model liberal de l'Estat i la incorporació dels moviments socials i polítics, fruit de la revolució industrial.
Les bases del sistemapolític de la Restauració van ser:
La Constitució de 1876  Proclamava la sobirania conjunta del rei i de les Corts Generals i instaurava una monarquia constitucional amb importants atribucions a laCorona i un Estat molt centralitzat.
El torn pacífic de partit en el poder  els dos unics partits que existien eren:
El Partit Liberal liderat per Práxedes Mateo Sagasta (a començaments del segle XXel liberal José Canalejas)
El Partit Conservador liderat per Antonio Cánovas del Castillo (a començaments del segle XX el conservador Antonio Maura.
El caciquisme.

TUPINADES I CACIQUISME
Unatupinada (o topinada) és un frau consistent en adulterar el resultat d'unes eleccions democràtiques.
Les tupinades van ser especialment freqüents durant l'alternança política que hi va haver en elpoder a l'Estat espanyol entre el Partit Liberal i el Partit Conservador durant alguns anys de la Restauració monàrquica. Provocats per períodes d’estat d’excepció que deixaven sense efectes lesllibertats i els drets constitucionals el que provocava a la vegada que la monarquia fos més aparent que no pas real.

L’alternança pacífica en el poder de liberals i conservadors..... (pàg 127)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS