Hola

Páginas: 2 (293 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
REALISME: és un corrent artístic que pretén plasmar la realitat de la forma més exacta possible a les obres d'art. Prescindeix de símbols i esquemes i busca el detall, lamàxima proximitat. Per això com a moviment autònom el realisme se situa al segle XIX, tant en escultura i en pintura com en la literatura.
En literatura, el realisme apareix cap al1850 com una reacció contra els excessos de la novel·la romàntica i esdevindrà escola, definida a França i irradiada arreu fins a l'època actual. Cal cercar-ne els antecedents enla novel·la picaresca i en la novel·la sentimental del s XVIII. Però és amb els romàntics que el realisme s'obre camí, pròpiament, amb el propòsit de descriure una societat, enBalzac.

ROMANTISISME: El Romanticisme és un moviment cultural i polític originat a Alemanya i al Regne Unit a finals del segle XVIII com una reacció revolucionària contra elracionalisme de la Il · lustració i el Classicisme, conferint prioritat als sentiments. La seva característica fonamental és la ruptura amb la tradició classicista basada en unconjunt de regles estereotipades. La llibertat autèntica és la seva recerca constant, per això és que el seu tret revolucionari és inqüestionable. Com que el romanticisme ésuna manera de sentir i concebre la naturalesa, la vida i l'home mateix que es presenta de manera diferent i singular en cada país on es desenvolupa, fins i tot dins d'una mateixanació es manifesten diferents tendències projectant també a totes les arts.
Això va afavorir que a Catalunya es reprengués una tradició literària en català que va florir alfinal de l'edat mitjana i va caure en l'oblit durant l'edat moderna. Aquest moviment d'afirmació cultural, promogut per la incipient burgesia catalana, es va denominar Renaixença
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS