hoquei sobre herba

Páginas: 8 (1970 palabras) Publicado: 16 de enero de 2014

1.TOT VA COMENÇAR...

A finals del segle XIX, es crea la primera associació d'hoquei sobre gespa a Grècia com els Jocs Ístmics, els àrabs li deian 'koura', els xilens 'cineca' i els anglesos feien derivar l'hoquei d'un altre joc irlandès anomenat 'hurley' o 'hurlino'.
L'hoquei modern apareix a principis de la segona meitat del segle XIX a les escoles privades anglesas, d'aquí apareix elprimer reglament escrit l'any 1852. L'any 1875 una societat londinenca, que es deia 'The men hockey association' corregeix les antigues regles amb la finalitat de millorar-les i així millorar també el joc; però el pas definitiu d'aquest joc va ser el 16 de gener de 1886, on els clubs: Blackheath, Molesey, Wimbledom, Earling, Surbiton, Teddington, Eliot Place School, de Blackhead; i Trinity Collegede Cambridge constituïren la 'Federació d'Hoquei' i cap a finals del segle XIX ja era un esport molt popular, tant per a homes com per a dones. Aquesta federació va començar a funcionar a París el 7 de gener de 1924 i des de 1908, forma part dels Jocs Olímpics.
A Espanya es començà a practicar abans de la I Guerra Mundial, però no va ser un joc oficial fins el 1923, que es va constituir la'Federació Espanyola d'Hoquei' a Barcelona.

2.COM S'HI JUGA?
2.1-OBJECTIU
En aquest esport l'objectiu es que dos equips rivals d'onze jugadors competeixen per introduir la pilota dins la porteria de l'equip contrari (gol), amb l'ajuda d'un pal (estic) amb el que la impulsen.
2.2-TERRENY DE JOC
El camp de joc és un rectangle de dimensions 91,40m de llargada per 55m d'amplada.
Les línieslaterals delimiten els perímetres més llargs del camp; les del fons delimiten els perímetres més curts del camp.
Les línies de porteria són les parts de la línia del fons compreses entre els dos pals de la porteria.
Una línia del centre està marcada creuant la meitat del camp.
Les línies conegudes com línies de 23 metres estan marcades creuant el camp a 22,90 metres de cada línia de fons
Leszones denominades àrees estan marcades dins del camp al voltant de les porteries i enfront del centre de las línies de fons.


Els punts de penalti de 150mm de diàmetre seran marcats davant del centre de cada porteria amb el seu respectiu centre a 6,40m de la vora interior de la línia de la porteria.
Totes les línies han de tenir 75milímetres d'amplada i són part del camp de joc.
A cadacantonada del camp es situen els pals per a banderoles d'entre 1,20 i 1,50 metres d'alçada.
Les porteries es situen a fora del camp, al centre de cada línia de fons i en contacte amb ella.






2.3-DURADA
El partit té dos períodes de 35 minuts cadascun, llevat que s'acordi una altra cosa. La mitja part, o descans dura 15 minuts i els equips han de canviar de meitat de camp. Cadameitat i temps extra comença quan l'arbitre pita amb el xiulet per al pas de centre.
Si el partit queda empatat, hi haurien fins a 2 períodes de 7 minuts i mig de mort subita, on el primer equip que marqui gol, guanya. Si amb això ni hi ha prou,hi hauria una ronda de 5 tirs de penal per cada equip i si amb això tampoc es resol, hi ha 5 rondes de mort subita fins que hi hagi un guanyador.2.4-JUGADORS
Els jugadors del mateix equip han de dur robes aprovades per la seva Federació o Club, tot l'equip a excepte del porter ha d'anar vestit igual, i el porter amb un color diferent. Per jugar un partit es necessiten 2 equips de no més de 16 jugadors cadascun, dels quals només 11 jugadors de cada equip estaran al terreny de joc al mateix temps.
Les substitucions està permesa enqualsevol moment, però no pots fer cap canvi desprès de la concessió i abans del final d'un corner. En el cas de que hi hagi una expulsió no pots afegir un altre jugador, has de jugar amb un menys, només està permès si es el cas del porter. No hi ha límit de substitució, el jugador pot ser substituït, o substituir i no es para el temps, només es para si es el cas del canvi del porter....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El hoquei
  • el hoquei
  • hoquei
  • herbas
  • Hoquei
  • La Herbo
  • Herb lubalin
  • Hoquei: modalidades

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS