El hoquei

Páginas: 4 (981 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2014
Història
Es té registre gràfic de dues persones utilitzant pals amb una pilota en l'Antic Egipte, fa 4.000 anys. Molts museus ofereixen proves que Grecs i Romans hi jugaven. Es creu també, que esva poder haver originat a Àsia, a Pakistan i Índia, solien fer el pal de fusta d'hoquei amb una canya i les pilotes de cautxú de bambú.[1]
A la fi del segle XIX es conforma la primera associaciód'hoquei sobre gespa a Grècia. A Anglaterra trobem referències cap a l'any 1175. Els anglesos feien derivar l'hoquei d'un altre jocs irlandès anomenat 'hurley' o 'hurlino'.
L'hoquei modern féu la sevaaparició a inicis de la segona meitat del segle XIX als col·legis privats anglesos. El primer reglament escrit apareix el 1852. El pas definitiu es donà el 16 de gener de 1886 quan certs clubsconstituïren la 'Federació d'Hoquei'. A finals del segle XIX ja era un esport molt popular, inclús entre les dones.
La 'Federació Internacional d'Hoquei' començà a funcionar a París el 7 de gener de 1924.
Desde 1908, forma part dels Jocs Olímpics.

Objectiu
Fer gol introduint la bola, impulsada o colpejada amb un estic, dins la porteria contraria i des de dins de l'àrea de porteria
Terreny de jocMaterial
Porteries
Dimensions de 3,14 x 2 m. Són d'alumini i tenen un calaix al fons que indica l'alçada per la qual pot entrar la bola en un xut de penal còrner.
Bola
Esfèrica i de plàstic, decolor blanc. Pesa uns 160 grams
L’estic
Pot ser de fusta o de fibra de vidre. Consta de dues parts: el mànec (lloc on es troba l'empunyadura i per on s'agafa) i una pala corba per on es juga la bola(només per la cara interna. Els estics d'herba tenen la pala més gruixuda que els estics de sala).
L’equip
Un equip està format per 10 jugadors/es de camp i un porter/a. Hi
ha 5 reserves.Àrbitres
El partit està dirigit per dos àrbitres que manen per igual, vigilant cada un d'ells la seva meitat de camp i al llarg de tota la seva banda.

Durada
Es juguen 2 parts de 35 min i un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el hoquei
  • hoquei
  • Hoquei
  • Hoquei: modalidades
  • HOQUEI HERBA E
  • Hoquei
  • Hoquei
  • hoquei

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS