Hormones

Páginas: 3 (516 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2013
3. Què és una hormona?
És una substància química, més concretament són missatgers químics produïts per glàndules endocrines, amb la funció de regular i coordinar el funcionament i activitat de lescèl·lules, és a dir, regular el funcionament del nostre organisme.
3.1. Estructura i classificació química.
Segons la seva estructura química, les hormones es classifiquen en:

-Hormonesesteroides: deriven del esterà (hidrocarbur cíclic compost per 17 àtoms de carboni). D'aquesta base estructural deriven els esteroides (donen origen a molècules lípidiques com el colesterol, l'àcid biliar i ales hormones esteroides com són les corticoides). D'aquest grup d'hormones també s'inclouen les hormones sexuals.

-Hormones derivades d'aminoàcids: aquestes hormones deriven d'aminoàcids (molèculesque contenen grups amino i un grup carboxil). En cada aminoàcid hi ha un radical que varia, cosa que causa la varietat d'aminoàcids i per tant també la d'hormones.

-Hormones peptídiques: elspèptids són la unió de diferents aminoàcids enllaçats mitjançant l'enllaç peptídic. Exemples d'hormones peptídiques són: la insulina, el glucagó, l'oxitocina i les hormones produïdes en l'hipotàlem i enl'hipòfisi.

3.2. Qui les fabrica?
Les hormones són produïdes per les glàndules endocrines o glàndules de secreció interna (ja que vessen les hormones en el medi intern, és a dir, en la sang i limfa).Les principals glàndules endocrines són: la pituïtària, la glàndula pineal, el tim, la tiroides, les glàndules suprarenals i el pàncrees. També hi ha una important producció d'hormones en lesgònades, és a dir, en els testicles (mascles) i en els ovaris (femelles).

3.3. Mecanismes d’acció d’una hormona:
3.3.1. On s’aboquen? Com viatgen?
S'aboquen en el medi intern, més concretament en la sangi en la limfa. Pel que fa a nivell vegetal, les hormones s'aboquen a la saba.
Hi ha diferents formes de transport d'hormones. A nivell de les hormones peptídiques, circulen lliurament pel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hormonas
  • las Hormonas
  • hormonas
  • Hormonas
  • Hormonas
  • Hormonas
  • Hormonas
  • HORMONAS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS