Importancia de la educación para Platón

Páginas: 4 (824 palabras) Publicado: 26 de enero de 2015
REDACCIÓ: LA IMPORTÀNCIA DE LA EDUCACIÓ PER A LA POLÍTICA DE PLATÓ

Per a Plató el sistema democràtic és el règim de la opinió pública, el regne dels sofistes, del no saber. Qualsevol persona potgovernar (per acumulació de vots) independentment de si està capacitada per exercir el seu càrrec.
Per poder elegir una persona que ens puga governar hem de votar els ciutadans. El vot esindependent del coneixement, però els candidats han de tindre unes bases clares. Ell diu que la persona que ens deu governar ha de tindre conceptes clars. Una persona per poder ser justa, segons Plató ha sersaber i tindre clara la definició de justícia. Si aquesta no la té clara, no podrà ser just ni podrà dir a les altres persones que no ho és. Així, amb totes les idees, si aquesta persona no les téclares no podrà prendre decisions per tots nosaltres, perquè qui té el poder ha de prendre decisions pel bé comú de tots nosaltres o de la polis.
Plató diu que cada persona té unes capacitats. Lespersones que tinguen més capacitats, aquestes són les que predominen l’ànima, o la part racional (relaciona l’anima amb la intel·ligència de cada persona). Depenent de l’ànima de cada persona podemdistingir-les en persones racionals, irascibles i apetitives. També depenent del grau en que estiga la persona aquesta podrà fer una funció per a la polis o una altra.
Les persones apetitives han deser productor o comercials. Les irascibles tenen ira, el seu fi serà defendre la polis. En canvi, les persones racionals són les persones més intel·ligents i la seva virtut ha de ser la saviesa oprudència. Per això Plató afirma que aquestes són les que estan capacitades per a governar.
Les persones racionals, com bé ja hem dit son les més intel·ligents i les que segons Plató deurien governar.Però totes les persones que les poguéssim classificar com a racionals no podran governar. Per poder fer-ho Plató demana uns altres requisits. L’ànima racional és la seu de la intel·ligència i té com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La educacion y su importancia para las personas
  • Importancia social para la educación y el trabajo
  • La importancia de los estándares para una educación globalizada
  • La importancia de la UMNG para la educación superior
  • Importancia de la educacion para el desarrollo ecconomico peruano
  • importancia de la educacion inicial para el desarrollo infantil
  • Importancia de la educacion para el desarrollo economico peruano
  • La importancia de la educación para nuestros futuros alumnos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS