Infants

Páginas: 3 (638 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2011
Revista: “PROTAGONISTA, JO” nº39 (Abril – Maig 2007) Article “ELS INFANTS NO ES DIVORCIEN” TEXT: Núria Cortada, advocada. Coordinadora de la Comissió de la Infància de Justícia i Pau

Comentari Enaquest article ens parla sobre les conseqüències que tenen els infants quan els seus pares es divorcien. “El divorcis augmenten un 47%. En aquest sentits, la reforma del Codi Civil mitjançant la Llei15/2005 de 8 de juliol intenta afavorir una cultura de divorci en el sentit d’alleugerar els processos i evitar les situacions de confrontació. (potenciar els acords entre cònjuges)” El divorci és unfet personal que té conseqüències jurídiques. Per tant, és fonamental que els pares siguin capaços de distingir entre el seu conflicte i trencament de parella de la necessitat de continuar amb elconcepte de corresponsabilitat envers els fills. “Protecció de tots el infants, independentment de l’estat civil dels seus pares i de les formes familiars que visquin” La separació que potenciï elsinteressos dels infants per sobre del dolor i la ràbia dels pares. Els pares haurien de pensar “jo ja no l’estimo... però els meus fills, sí”. Les responsabilitats i la cura dels fills són un compromíscomú. Les relacions dels fills amb els pares són un dret del menor i una necessitat pel seu correcte desenvolupament. “No es pot permetre que la crisi familiar incideixi en l’infant generant-liinseguretat, patiment i discriminació.” “L’article 9 de la Constitució de Drets de L’infant diu que l’infant necessita una convivència amb els seus progenitors civilitzada, integradora i social, i que lesnecessitats afectives son igual d’importants i han de ser ateses amb la mateixa dedicació que durant la convivència”

MP01: INTERVENCIÓ AMB FAMÍLIES I ATENCIÓ A MENORS EN RISC SOCIAL. PROF. HERMÍNIAMOLINS EXERCICIS COMENTARI DE TEXT “Els infants no es divorcien”

SALEK MIAH MIAH 2n B EDIN 18/11/11 Curs 2011/2012

“La manca d’autoritat dels progenitors en la necessitats de posar límits als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • infants
  • infants
  • infants
  • Literatura infants i joves
  • Laciutat dels infants
  • Treball memoria infants
  • Evolució del pensament dels infants
  • Drets dels infants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS