Infermeria

Páginas: 28 (6867 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2013
FONAMENTS TEORICS DE LA DISCIPLINA

Marta Ollivant Pulpillo
Grup D1
Infermeria

INDEX
1. Professions que conformen l’equip de salut, característiques generals................................................................................3
2. Disciplina i Professió infermera. Les competències de la professióinfermera...................................................................4
3. Grans corrents del pensament amb perspectiva infermera; paradigmes..............................................................................12
4. Funcions i àrees d’activitat professional d’infermeria........16
5. Entrevista a una infermera...................................................17Glossari....................................................................................23
Bibliografia...............................................................................27

1. Professions que conformen l’equip de salut, característiques generals.

El fenomen migratori que es viu actualment a Catalunya introdueix nous elements en l’escenari demogràfic, cosa que, provocarà un fort impacte en els serveis d’atenció a la salut.
L’estat de salut de la poblaciócatalana és similar al dels països occidentals desenvolupats. En els darrers temps s’han produït grans canvis en la salut de la població.
L’aparició constant de noves tecnologies i els costos creixents de
l’atenció a la salut són factors que comportaran que calgui decidir en cada moment concret la distribució de recursos que donarà la resposta més adequada a les necessitats i demandes de salut dela població.

El quadre anterior ens mostra les professions que conformen l’equip de salut actual. Nombrosos especialistes, que treballen directament amb els pacients o indirectament, des d’un laboratori, amb una sola finalitat, el benestar d’aquest pacient. Cadascú té la seva feina determinada i avarca uns límits, però s’aconsellen i treballen junts, formant un equip complet i competent.Crec que aquesta cooperació és molt important, tant a l’hora de desenvolupar les ciències de la sanitat, com a l’hora de tractar a un pacient. Un exemple molt clar n’és la relació entre el metge i l’infermera. El treball de l’infermera és fer un seguiment del pacient dia a dia, el simple fet d’estar a prop d’aquesta persona fa possible saber coses importants per a la seva salut, el metge, a l’hora defer els diagnòstics, es deixa aconsellar per la infermera i d’aquesta manera aquest equip pot aplicar unes cures més específiques per les necessitats de cada pacient.
Trobo que tant el treball individual com el col·lectiu s’han de complementar l’un a l’altre, sent els dos de gran importància. Una bona cooperació, ordenada, responsable i efectiva serà molt més gratificant.

2. Disciplina iProfessió infermera. Les competències de la professió infermera.
L’ infermeria té els seus orígens junt als orígens de la humanitat, la necessitat de sobreviure ha creat aquesta professió. El cuidar, el curar i el tractar han anat evolucionant des de llavors fins avui en dia. Aquesta figura, que sorgeix quan la persona no pot dur a terme les seves necessitats bàsiques, és la infermera, ques’ocupa de cuidar d’una forma professional als individus que ho necessiten. Les competències de la professió infermera necessiten uns coneixements, habilitats i actituds, molt importants per la seva aplicació en circumstàncies diverses.
Per tant, la infermeria és una professió que proporciona cures en situacions varies, aplicant sempre els coneixements científics i tecnològics propis de la sevadisciplina.
Analitzaré dos conceptes que han estat presents en aquesta petita definició de infermeria: professió i disciplina.
Disciplina: Branca del coneixement, la teoria que ens proporciona el grau, per adquirir uns coneixements específics i una formació adequada per poder exercir correctament la nostra professió.
Professió: És la part pràctica de la disciplina, que es duu a terme als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • infermeria
  • infermeria
  • Infermeria
  • Infermeria
  • infermeria
  • INFERMERIA
  • Infermeria
  • infermeria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS