Influencia De Plató

Páginas: 2 (331 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2012
6. INFLUÈNCIES PLATÒNIQUES EN LA HISTÒRIA DEL PENSAMENT POSTERIOR
A l’Academia es va formar Aristòtil, el seu deixeble més important. Tot i que va critcar algunes de les idees del seu mestre, vadifondre ampliament el pensament platònic, juntament amb les variants que ell mateix va introduir.
La idea del Bé de Plató és va utilitzar com a base per les religions monoteistes dels jueus, elscristians i els musulmans. Aquestes religions van agafar també totes les idees relacionades amb la concepció de l’anima inmortal i les tesis ètiques platonianes. En el pensament cristià medieval trobem quePlató va influenciar fortament a l’agustinisme, filosofia elaborada per Sant Agustí i que creia en un dualisme antropològic i en l’existència d’entitats universals. També va agafar el concepte de lareminiscència i el va transformar en la iluminació divina fonamentat fundamentalment pels coneixements platònics.
Tomàs d’Aquino també es veu influenciat per Plató del qual utilitza el concepte departicipació per explicar les relacions entre Déu i les criatures.
Durant el Renaixement es va recuperar el pensament grec i de forma molt destacada el pensament platònic. L’Academia platònica deFlorencia va difondre durant aquesta época les idees més importants del nostre autor i Tomàs Moro i Campanella van escriure diverses utopíes inspirades en La República.
En el període de l’Edat Moderna,Plató té certa presència en els corrents racionalistes i Descartes, per exemple, va promulgar una teoria que guardava moltes semblances amb la teoria de la reminiscència. A més, compartia l’entusiasmede Plató per exercitar la raó i la sospita que els sentits només dónaven una visió parcial de la realitat intel•ligible amb la qual no es podia arribar al Bé. Descartes va defensar també el dualismeantropològic .
La filosofia contemporània tendeix cap a l’empirisme i Plató no és gaire seguit. Tot i això destaquen corrents on Plató hi té una gran influència. És el cas de la fenomenologia de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Disertación Influencies anteriors i contemporanes a Plató
  • La Plata
  • plata
  • plata
  • La plataas
  • Plató
  • Plató
  • Las platas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS