informalismo

Páginas: 6 (1355 palabras) Publicado: 1 de abril de 2014
Informalisme
L' informalisme es en els mateixos any que el expressionisme america, mentre a ny hiha una generacio de pintors nous expresionistes a paris, europa al mateix moment es manisfesta la primera generacio dartistes despres de la guerra, tots comparteixen un mateix llenguatge que es la forma com a signe o com a gest, comparteixen un llenguatge abstracte , pero o es la abstracciogeometrica! Es una abstraccio on predomina el signe i el gest. L' art abstracte ja no remet a labstraccio geometrica universal. Es un art purament subjectiu. Despres de la uerra neix un nou llenguatge abstracte que no es racional o vol ser objectiu, vol expresar, venç la subjectivitat. Un art que fuig de les formes equilibrades. Des de el punt de vista de lanalisis 1 el llenguatge hi trobem un art que esabstracte pero tambe hiha una figuracio. Tiomfa el llengutage gestual, que recuperala capacitat dimpactar que va importar lexpressionisme de die brucke. I una pintura que recupera la força de la linia la deformacio, la pintura deixada anar espontaniament. Esuna pintura de gest, deixa la rao i el control. Es el que esta vivin europa. Aquest informalisme te uns sinonims, art informal, art brut,taxisme, abstraccio lirica. Marxem de la rao de lo vell, del control. Aquesta es una relacio entre art i politica. La obra intenta fer visibles estats oreconcients de la filosofia humana. Ls teories que volten per europa son existencialistes on lesser existen es laic, son etiques per fer el que volguem, el mal no existeix, esta dins de lexisten, lesser huma. Ja no podem dir que el mal ve de fora. Elmal el controlem nosaltres. La natura te lo bell i el sinistre. La questio filosofica de la llibertat, el llengutage expresioniste america i linformalisme europeu comparteixen moltes coses, pero en el cas de filosofia son molt diferents. En la questio de la llibertat en el cas deuropa, es aquesta llibertat existencialista , jo soc lliure de fer el be iel mal, nomes depen de mi. E canvi a america elprincipi d el allibertat no la prediquen en una dilosofia de lesser, a amerca es sinonim dun oensament liberal productivista, la llibertat es el TRIOMF. Dona tota la responsabilitat al individu.
El llenguatge de linformalisme, es un llenguatge abstracte no geometric. Hem de puntualitzar. Hiha una ruptura amb el contorn precis de les formes. El viatge de lart abstracte informaliste no ens portacap al infinit i el progres, es replega sobre si mateix, un viatge a la profunditt del esser , per fer creider larrel que esta dins nostre. Trobem un art en negatiu. En les primeres vanguardies menys dada tot era positiu. En aquestes segones sers negatiu, lart es torna una negacio de la forma com a representacio del mon objectiu, la forma segons canons de bellesa universal, la forma en relacio ales idees humanistes d'una veritat i be . Els artistes creen un estat d'opinio, es guanyen una creativitat. Poden crear estat dopinio nous, poden crear corrents de pensament diferents i novedosos. Georges Mathieu va parlar d' abstraccio lirica, una gran diferencia entre lexpresnisme americ ai linformalisme europeu, es que linformalisme es desplegara a traves d'allo liric i lexpresionisme america esposara en relacio amb la nacio amb allo epic.
Antoni artaud el teatre de la crueltat, fora lart classic, ara es mostra el dolor , crueltat...seguim en un art negatiu.
Tot esser huma te de preconscient dins seu.
( la primera vantguarda europea es un art que es revolta contra 900 anys d'histotria, i per tan cona les institucions de lart classic, els llocs de lart eren lesglesia el palau, casesnobles, i mes modernament academies dart i salons estatals. La institucio art inclou lartista, lobra i sobretot alla on lobra es troba amb el public, les esglesies, scademies, exposicions, ... Les avantguardes creaven les seves propies revistes, els seus propis circuits. La primera vanguardia europea , la societat en general europea no te coneixement masiu daquest tipus dart. Es elitista te...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Informalidad
  • Informalismo
  • Informalidad
  • Informalidad
  • informalidad
  • informalidad
  • Informalidad
  • La Informalidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS