Ingenieria Quimica

Páginas: 2 (287 palabras) Publicado: 5 de enero de 2013
Aplicacions de la polarografia

Generalment les aplicacions quantitatives es basen en l'obtenció de corbes de calibratge on es representen les alçades d’ona en funció de la concentracióde l'analit.

És imprescindible que la composició dels patrons sigui el més semblant possible a la composició de la mostra, tant les concentracions d'electròlits com el pH; així podemobtenir precisions i exactituds relatives en un interval de 1 al 3%.


Aplicacions inorgànicas
La majoria dels cations metàl·lics es redueixen a les gotes d'elèctrode de mercuri. En elsmetalls alcalins i alcalinoterris s'utilitzen halurs com a electròlit a causa del seu elevat potencial de reducció.
La determinació polarogràfica de cations depèn del electròlit desuport utilitzat. L'elecció correcta de l'anió sovint exalta la selectivitat del mètode, la presència de fluorurs, afavoreix l'aparició de ones ben separades dels dos ions.

El mètodepolarogràfic també és aplicable a l'anàlisi d'anions inorgànics com bromat, iodat, dicromat, vanadat, selenit i nitrit. En general els polarogrames d'aquestes substàncies són afectats pel pH dela dissolució, ja que lìó de l’hidrogen participa en la seva reducció. Com a resultat, és necessari utilitzar Un tampó que fixi el pH per obtenir un resultats que es puguin reproduir.Aplicacions orgàniques

Diversos grups funcionals comuns poden ser reduïts a l'elèctrode de gotes, fent possible la determinació d'una gran varietat de compostos orgànics. No obstant això,el nombre de grups funcionals que es poden oxidar en l’elèctrode de mercuri és relativament limitat, ja que no es pot utilitzar potencials anòdics majors que +0,4V per l’oxidació delmercuri.
Els processos d’electrodes de compostos orgànics en general impliquen ions d'hidrogen, per la qual la influència del pH en el polarograms és un factor a ser considerat en molts casos.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ingenieria Quimica
  • Ingenieria Quimica
  • ingeniería quimica
  • Ingeniería Quimica
  • Ingenieria Quimica
  • ingenieria quimica
  • Ingenieria Quimica
  • Ingenieria Quimica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS