Iniciació A La Sociologia

Páginas: 16 (3902 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2012
Invitació a la sociologia
Una perspectiva humanística
(Peter L. Berger)

ÍNDEX
Índex……………………………………………………………………………………..1
Introducció…………………………………………………………………………….....2
1. La sociologia com a distracció personal………………………………………...3
2. La sociologia com a forma de consciència………………………………………4
3. Digressió: Alternació i biografia (o, com adquirir un passat prefabricat).............54. La prespectiva sociològica: L’home dins la societat.............................................6
5. La perpectica sociológica: La societat dins l’home……………………………...7
6. La perspectiva sociológica: La societat com a teatre……………………………8
7. Disgressió: Maquiavelisme sociològic i ética (o, com adquirir escrúpols i seguir fent trampa)………………………………………………………………………9
8. La sociologiacom a disciplina humanística ..………………………………… 10
Comentari crític……………………………………………………………………. 11-12

INTRODUCCIÓ.

El treball que he realitzat és un resum i un comentari crític sobre el llibre : Invitació a la Sociologia de Peter L. Berger.
Com bé diu aquest títol, el llibre tracta d’introduir a tot lector a entendre la sociologia i així fer-li veure que hi ha una manera d’entendre la societatd’una perspectiva diferent per tal de comprendre i veure més enllà de les aparences, com també fer un intent de justificació de la sociologia com a disciplina humanística.
Aquets resums són un intent de reducció de les idees principals i així poder entendre millor el llibre.
Per últim el comentari crític serà una exposició de les idees pròpies relacionades amb el contingut del llibre.CAPÍTOL 1 : La sociología com a distracció personal
En aquest primer capítol comença parlant sobre la confusió que té la gent al parlar sobre la sociologia i el que fa, ja que fins fa poc hi havia moltes imatges errònies sobre que és la sociologia com també el sociòleg.
Normalment una d’aquestes imatges és la dels sociòleg com a treballador social, en certa manera no es d’estranyar perquè una de lesarrels de la sociologia fou en Amèrica quan les preocupacions i inquietuds dels treballadors socials que havien de plantar cara a tota la problemàtica derivada de les conseqüències de la revolució industrial. La principal diferència que hi ha d’un treballador social i d’un sociòleg és que el treballador és sempre una determinada pràctica social mentre que la sociologia no ho és; és ben bé unintent de comprensió, això no vol dir que després de l’estudi d’un sociòleg no es dui a la pràctica, però aquesta serà actuada per altres que la duran a termini.
Per tal de fer un intent de comprensió de la societat s’ha de ser neutre, encara que l’ésser humà tingui valors, el sociòleg dins del seu àmbit de treball ha de prevaler un únic valor essencial: el de la integritat científica, per així donspoder veure “que hi ha”. Una altre imatge és la del sociòleg com a enquestador, ja que s’ha malentès que les enquestes sobre la productivitat d’algun producte són les mateixes que la del sociòleg. El veritable sociòleg es aquell que fa enquestes de manera molt rigorosa i observa, però realment les dades estadístiques no són sociologia fins que són interpretades sociològicament situades dins d’unmarc teòric de referència que sigui sociològic.
També cal tenir cura del llenguatge utilitzat del sociòleg, ja que com a ciència ha de ser molt rigorosa. Això porta a veure una altre imatge del sociòleg com a persona un pèl descarada a causa del seu llenguatge en certs moments.
I per última imatge, la del sociòleg com a persona que troba satisfacció no en el fet de viure sinó en el fet d’avaluarfredament la vida d’altri i passant probablement per alt la significació veritable d’allò que està observant.
Llavors per concloure explica que és realment el sociòleg y ho explica dient que és un individu interessat a comprendre la societat de manera científica situant-lo en un marc de referència força definit. Ha de ser objectiu i per tant controlar les seves preferències.

CAPÍTOL 2 : La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Iniciaciativa educativa
  • Iniciació A L'Atletisme
  • Diferentes ritos de iniciaci n
  • Iniciaci N A La Rob Tica
  • Sacramentos De Iniciacio N
  • INICIACI N AL VOLEIBOL
  • Sacramentos De Iniciaci N Cristiana
  • Proyecto De Iniciaci N Deportiva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS