Inocencio X Velazquez

Páginas: 2 (500 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2015
Inocencio X es un retrat de Diego Velàzquez realitzat l’any 1650 i en oli sobre llenç. Actualment es troba a la Galeria Doria Pamphili de Roma i com es veu a la pintura, el tema és que el Papa vademanar que Velàzquez el retractés per demostrar el seu poder eclesiàstic.
Al Papa el retrata assegut i girat cap a la seva dreta aconseguint amb això donar-nos sensació d'espai. La tècnica utilitzadaen la pintura és la pinzellada solta que ofereix una qualitat en el vestit vermell del Papa. El personatge es situa sobre un fons del mateix to, una cosa nova en retrats, aconseguint un gran efecte iun hieratisme. A més a més, a la mà esquerra sosté un paper en el qual apareix el nom de Velázquez com a autor d'aquesta obra.
El personatge que apareix, Inocencio X, és un home gran, d'uns 75 anys,irresolut i desconfiat, i això és el que capta Velázquez, que el pinta amb expressió tensa i nas arrufat, captant perfectament la personalitat del retratat, sense res d'idealització; és un quadrerealista i naturalista.
 En el quadre domina la gamma de color vermell sobre vermell: sobre un cortinatge vermell (dóna teatralitat), ressalta la butaca vermella, i sobre aquesta la vestidura del papa.Aquesta superposició de no influeix en l’aspecte de la cara perquè també hi apareixen diverses tonalitats del vermell. Les vestidures estan captades amb realisme, realisme aconseguit mitjançant lautilització de la llum, donant-nos una il·luminació artificial.
Amb aquest quadre el pintor va aconseguir la clau per obrir la porta d’accés a la noblesa, que era l’aspiració del pintor sevillà.
La funcióde l’obra era transmetre el poder del Papa i la propaganda de l’Església.
El quadre es va realitzar durant el segon viatge a Itàlia de Velázquez entre principis de 1649 i mitjan 1651. Hi haconstància documental que el papa va posar per Velázquez a l'agost de 1650. En les mateixes dates d'aquest retrat, Velázquez va fer altres de menor format de personatges propers a Innocenci X, inclòs el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ENTREGABLE DOS BIOGRAFIA MALCOM X VELAZQUEZ R JOSE
  • Velazquez
  • Velázquez
  • Velazquez
  • Velázquez
  • Velazquez
  • Velazquez
  • Velazquez

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS