Integracion social

Páginas: 4 (752 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2009
Efecto iguazú Aida Suñé

1. Resumeix el documental “ El efecto iguazú”

El documental tracta dels treballadors de Sintel, una empresa especialitzada en el muntatgede sistemes de telefonia. Dins del context de la política de reformes econòmiques i de privatitzacions del sector industrial públic espanyol que es va emprendre en els anys 90, va ser venuda en 1996a l’empresa Mas Tec. Aquesta operació va ser seguida per un deteriorament econòmic, que és el resultat de greus irregularitats per part dels propietaris, així com els directius i l’actitud de ladirecció de telefònica. Cada cop hi havia més conflictes laborals el que va desembocar en la suspensió de l’activitat, la qual cosa, va afectar al voltant dels 900 treballadors.
Tot el documental Tractade la revolta d’aquests treballadors acomodats en el paseo de la castellana de Madrid. Aquest conflicte va forçar la intervenció del govern sobre el 2001. D’una lluita per aconseguir el que mai lestindrien que haver treure.

2. Relaciona la situació de l’empresa Sintel amb d’altres empreses actuals que estan petin la mateixa situació i explica que està passant en aquestes empreses.

Uns 300empleats de la factoria de Nissan en Barcelona s’han concentrat en la porta principal de l’empresa per protestar la posada en marxa d’un expedient de regulació d’ocupació que deixarà sense treball acasi 700 persones i per anunciar el despit sense avis previ. Es va emfatitzar que “la reestructuració era necessària per garantizar el futur de la planta” La manifestació va començar a les 17.30 i vaconsistir en bloquejar la porta on passava el autocar que transportava als treballadors dels primers torns encara, que tinguessin un altre lloc per entrar als seus postos. Al terme d’unes hores vatornar tot a la normalitat i sense cap incident rellevant.

3. Analitza la forma d’actuar dels treballadors de sintel amb els de les empreses actuals. Explica quines mobilitzacions estan duent a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • integracion social
  • Integración social
  • Integración social
  • integracion social
  • Integracion Social
  • Integración Social
  • integracion social
  • Integración Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS