Internet

Páginas: 4 (823 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2013
Internet

Què és Internet?

Es una gran xarxa d’ordinadors a nivell mundial que estan connectats a través de les xarxes de comunicacions telefòniques dels diferents països.
Es un tipus de xarxaclient/servidor(també existeix la xarxa peer to peer o p2p com vindria a ser l’ares, per exemple) que significa que al llarg del món hi ha una sèrie de servidors connectats entre si a la xarxaanomenats servidors o proveïdors de serveis o nodes d’Internet que són les màquines que tenen emmagatzemades les pàgines web i la informació, i nosaltres som els clients i el que fem es connectar-nos a und’aquets nodes (DNS o servidor de noms de domini*) per accedir a Internet i a partir d’aquí ens podem connectar a la resta.
Utilitzen uns protocols anomenats TCP-IP (transport control protocol - Internetprotocol)que són els dos protocols o normes o pautes de comportament globals amb els quals es comuniquen tots els ordinadors, i diu que cada ordinador ha de tenir un IP particular i diferent delsdemes que és un número de 4 xifres que va de 0 a 255 cada número: 0.0.0.0(cada núm. va de 0 a 255). L’ordinador es connecta al rooter a traves del cable de xarxa trenat que es connecta a la taula dexarxa.

Configuració de la xarxa

La trobem a l’escriptori abaix a la dreta/red 3 on trobem varies opcions:
Anem a canviar opcions del adaptador on et posa la informació

Adreça IP
Domini

Ésel nom d’un lloc web, com ramar.com o escolaoberta.cat. Les diferents terminacions .cat, .com, .es, etc van per països.
.com EEUU
.es .org organització
.fr .edu educació
Països
.uk .netxarxa
.it .gov governamental
.us
.cat

Per tenir un domini s’ha de comprar i només el pots utilitzar tu, però si no el pagues cada any te’l poden prendre. (Dret a registrar aquest nom)L’Assignació Domini-adreça física IP la fan els DNS(Domain name Server)*
Subdominis

www.Ramar2.escolaoberta.cat

subdomini domini

escolaoberta.cat/Ramar2/professors/Lidia

dimini...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet
  • Internet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS